nieuws

Tielbeke laat in fases nieuw logistiek centrum bouwen

Warehousing 1985

Tielbeke laat in fases nieuw logistiek centrum bouwen

Logistiek dienstverlener Tielbeke Logistiek laat in drie fases een nieuw logistiek centrum bouwen in Lemelerveld. Hercuton realiseert het pand dat turn key wordt opgeleverd

Belangrijkste onderdeel van de nieuwbouw is een crossdock dat een oppervlakte krijgt van circa 4.500 vierkante meter en 3.000 vierkante meter laadkuilruimte. Er zijn 52 docks en twee busdocks voorzien.

Nieuwbouw tegen bestaand pand

De nieuwbouw wordt deels gerealiseerd tegen het bestaande bedrijfspand in Lemelerveld op het perceel dat Tielbeke momenteel gebruikt als parkeerterrein voor vrachtwagens. Ook de wasstraat en het tankstation bevinden zich op dit perceel.

Nieuwbouw in drie fases

Het gehele (bouw)traject, dat eind maart van start ging, wordt opgesplitst in drie fases. In fase 1 verplaatst Tielbeke de wasstraat, tankstation en parkeerplaatsen naar een onlangs aangekocht perceel van bijna 12.000 vierkante meter in Lemelerveld. Fase 2 en 3 hebben betrekking op de daadwerkelijke nieuwbouw.
In fase 2 start aannemer Hercuton, dat ook verantwoordelijk was voor het Wehkamp dc in Zwolle, met de bouw van het eerste deel van het logistiek centrum, zodat de logistiek dienstverlener zo snel mogelijk haar activiteiten kan verplaatsen naar haar nieuwbouw. In fase 3 wordt de bestaande bedrijfshal deels verwijderd en aangesloten op de nieuwbouw. Het resterende deel van de bestaande hal wordt voorzien van een nieuwe façade van beton.

Duurzaam prefab beton

Het logistiek centrum is ook ontworpen door Hercuton. Alle dockdeuren zijn voorzien van de kenmerkende kleur rood van Tielbeke. De nieuwbouw wordt conceptmatig gerealiseerd in prefab beton. Voor beton is gekozen vanwege de duurzame eigenschappen, het is brandvertragend met een hoog accumulerend vermogen en de bouwsnelheid.

Reageer op dit artikel