nieuws

DHG realiseert 125.000 m2 logistiek vastgoed in Moerdijk

Warehousing 2405

DHG realiseert 125.000 m2 logistiek vastgoed in Moerdijk

Logistiek vastgoed ontwikkelaar DHG is gestart met de bouw van fase 1 van Smartlog Moerdijk 2 in het havengebied in Moerdijk. Op dit voormalige Shell-terrein realiseert DHG 125.000 vierkante meter aan hoogwaardig logistiek vastgoed, waarvan al een deel is verhuurd aan een logistiek dienstverlener.

DHG heeft het terrein van 18 hectare aan de Westelijk Randweg onlangs van het Havenschap Moerdijk in erfpacht genomen. De ontwikkeling vindt plaats in verschillende bouwfases, meldt de logistiek vastgoed ontwikkelaar afgelopen maandag. Fase 1, bestaat uit twee units van in totaal 44.000 vierkante meter. Het eerste gebouw, DC1 van 20.000 vierkante meter is al langjarig verhuurd aan internationaal logistiek dienstverlener Rulewave uit Ridderkerk.

Verhuizing van Ridderkerk naar Moerdijk

Rulewave tekende een 10-jarige huurovereenkomst voor 17.651 vierkante meter distributieruimte voor de opslag van zowel normale goederen als verpakte gevaarlijke stoffen goederen, 1.310 vierkante meter mezzanine en 836 vierkante meter kantoorruimte. De oplevering van DC1 voor Rulewave alsmede DC2 van 23.000 vierkante meter staat gepland voor februari volgend jaar. De logistiek dienstverlener zal dan ook medio februari volgend jaar vanuit Ridderkerk naar logistieke hotspot in West-Brabant verhuizen.

Noodgedwongen gefaseerde ontwikkeling

“Gefaseerd, maar binnen afzienbare tijd, zullen wij de rest van het 18 hectare grote terrein ontwikkelen. Er rusten nog wat oude zoneringen op het terrein die er eerst vanaf moeten waardoor wij het terrein helaas niet in één keer kunnen ontwikkelen”, zegt Willem Slager, commercieel directeur DHG.

Base Logistics ook naar Moerdijk

Eind maart maakte DHG bekend dat Base Logistics uit Zwijndrecht voor de komende 10 jaar meer dan 15.000 vierkante meter warehouseruimte huur in Smartlog Moerdijk 1, dat een totale omvang kent van 42.2160 vierkante meter. Dit pand aan de Logistic Boulevard van Moerdijk zal binnenkort ook onderdak bieden aan AWL Moerdijk (12.873 vierkante meter), Manuli Fluiconnecto (7.086 vierkante meter) en Mac-Lean (7.584 vierkante meter).

Reageer op dit artikel