nieuws

Nieuw dc Trade Port Noord Venlo levert 200 banen op

Warehousing

Nieuw dc Trade Port Noord Venlo levert 200 banen op

Het Britse vastgoedbedrijf Rockspring PanEuropean PLP Fund investeert 22 miljoen in de bouw van een nieuw duurzaam distributiecentrum op Trade Port Noord in Venlo. Het ongeveer 40.000 vierkante meter grote dc levert naar verwachting 150 tot 200 arbeidsplaatsen op.

Inmiddels is de helft van het pand voorverhuurd. Het distributiecentrum verrijst op een perceel van 60.000 vierkante meter en zal volgens planning november dit jaar worden opgeleverd. Daarbij krijgt het gebouw de BREEAM-certificering van ‘zeer goed’, waarmee de duurzaamheidsdoelstellingen van Trade Port Noord Venlo worden onderstreept.

Venlo: Europese toplocatie

Volgens Rockspring is voor logistieke hotspot Venlo gekozen vanwege de strategische ligging van Trade Port Noord Venlo in een Europese toplocatie: dichtbij de Duitse en Belgische grens en met directe toegang tot een uitgebreid wegennetwerk en de vele eenvoudig bereikbare vliegvelden in de buurt.

Rockspring: 300 miljoen beheerd vermogen

Rockspring PanEuropean is inmiddels een van de langstlopende zogeheten Europese open-end fondsen. Het bevat momenteel 390 miljoen euro aan beheerd vermogen met verbintenissen van vijftien wereldwijde investeerders uit onder andere Duitsland, Nederland, België en Zwitserland. Het nieuwe distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord wordt ontwikkeld door Van den Boogaard Projecten uit Tegelen. De bouw van het dc is in handen van VDR Bouwgroep uit Deventer.

PVH en Michael Kors ook in Venlo

Logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord is op dit moment een populaire vestigingslocatie. Zo zijn modegiganten PVH (zie foto) – het concern achter Tommy Hilfiger en Calvin Klein- en Michael Kors vergevorderd met de bouw van een nieuw Europees distributiecentrum en recentelijk heeft DSV Solutions een nieuwe magazijnuitbreiding op dit logistieke bedrijvenpark in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel