nieuws

Bouwstop geëist van nieuw distributiecentrum Kruidvat

Warehousing

Bouwstop geëist van nieuw distributiecentrum Kruidvat
Artist impression: Kuijpers Bouw Heteren

Er is een harde juridische strijd gaande rondom de bouw van het nieuwe distributiecentrum van Kruidvat in Heteren. Wemu Beheer, eigenaar van een aantal panden op bedrijventerrein Poort van Midden Gelderland, heeft bij de rechtbank geëist dat Kruidvat de bouw van het dc stopt en dat na stillegging het pand wordt afgebroken.

Die eis stond afgelopen vrijdag in een kort geding centraal voor de rechtbank in Arnhem. Ook wil Wemu een dwangsom van 3 miljoen euro opleggen om de sloop af te dwingen, meldt dagblad de Gelderlander.

Nieuwbouw voldoet niet aan regels

Wemu is het bedrijf van Richard Mulder uit Heelsum. Volgens Mulder is de nieuwbouw van het distributiecentrum, dat Kruidvat in 2014 al aankondigde, in strijd met de door de gemeente Overbetuwe vastgelegde regels voor dat deel van de Poort van Midden Gelderland.

Tweede uitbreiding Kruidvat

A.S. Watson, de Chinese eigenaar van Kruidvat, heeft in Heteren al een distributiecentrum aan de noordkant van Poort van Midden Gelderland (direct aan snelweg A50, red.) en is nu aan de zuidkant, tegenover de panden van Mulder, een nieuw distributiecentrum aan het bouwen.

Overlast van vrachtverkeer

Mulder ziet dat gebouw, maar ook de functie, als niet hoogwaardig en ronduit schadelijk voor zijn eigen panden, schrijft de Gelderlander. Die zouden volgens Mulder door de komst van Kruidvat en de met een distributiecentrum samenhangende vrachtverkeeroverlast onverhuurbaar worden.

Kruidvat nam een ‘gok’

De rechtbank doet komende vrijdag uitspraak. Kruidvat is vorig jaar oktober gestart met de bouw van het dc dat in juni klaar moet zijn. Het al beginnen met de nieuwbouw was een ‘gok’, want toen al kondigde Mulder aan dat hij een gang naar de rechter zou maken. Het nieuwe BREEAM-gecertificeerde distributiecentrum zal door A.S. Watson voornamelijk worden gebruikt voor opslag en distributie van drogisterijgoederen, afhandeling van retourstromen en het persen van restafval uit de winkelfilialen tot handzame pakketten door middel van een balenpers.

Reageer op dit artikel