nieuws

Alibaba laat oog vallen op Weert voor vestiging EDC

Warehousing

Alibaba laat oog vallen op Weert voor vestiging EDC

De Chinese internetgigant Alibaba heeft zijn oog op Weert laten vallen als mogelijke vestigingsplaats van een groot Europees distributiecentrum (EDC). Het EDC zou moeten verrijzen op een locatie van 20 hectare op bedrijventerrein Kampershoek.

De komst van Alibaba naar Weert zou volgens de regionale omroep 1Limburg het resultaat zijn van handelsmissies van de gemeente Weert naar China. Daardoor is de Midden-Limburgse gemeente op de kaart gezet als mogelijke vestigingslocatie voor een distributiecentrum van de Chinese internetgigant. De afgelopen jaren gingen er, zo meldt L1 vrijdag, verschillende handelsmissies vanuit Weert richting China.

Plan liggen klaar

In logistieke hotspot Weert liggen de plannen inmiddels klaar voor een nieuw distributiecentrum van de Chinese internetgigant Alibaba. De Chinese partijtop heeft aan Weert gevraagd of er ruimte is voor vestiging van een nieuw EDC. Weert heeft daarop een plan opgestuurd, zegt wethouder Frans van Eersel tegen L1.

Steun gedeputeerde

De Weertse wethouder gaat 13 april zelf ook naar China om het voorstel te presenteren aan Alibaba, meldt L1. “Ik zeg niet op voorhand dat het wat oplevert, maar het is een kans”, aldus Van Eersel. “Gedeputeerde Twan Beurskens gaat ook mee en heeft toegezegd ons te steunen.”

Bedrijventerrein Kampershoek in beeld

Het Chinese concern is al in zo’n 190 landen actief, en wil in Europa een steviger voet aan de grond krijgen. Bedrijventerrein Kampershoek is in beeld voor een distributiecentrum van de internetgigant. Het zou dan gaan om een gebied van zo’n 20 hectare.

Combinatie met Chinahotel

“Maar wat Alibaba precies zou willen, weten we nog niet. We hebben schetsen gemaakt hoe een dergelijk distributiecentrum eruit zou kunnen zien. De grootte van het ontwerp is vijftien hectare. We schatten dat Alibaba een distributiecentrum wil bouwen tussen de tien en twintig hectare. Verder is de combinatie met het geplande Chinahotel in Weert voor Alibaba wel interessant”, aldus Van Eersel vrijdag tegen L1.

Reageer op dit artikel