nieuws

XPO bouwt nieuw distributiecentrum op Schiphol

Warehousing

XPO bouwt nieuw distributiecentrum op Schiphol

XPO Logistics gaat op Schiphol een nieuw distributiecentrum bouwen. Prologis ontwikkelt het nieuwe pand.

XPO Logistics breidt uit. De logistiek dienstverlener, die de afgelopen maanden Norbert Dentressangle en Con-Way overnam, gaat op Fokker Logistics Park op Schiphol een 35.000 vierkante meter groot distributiecentrum bouwen. Prologis ontwikkelt het dc.

21e distributiecentra

Met de bouw van de nieuwe opslaglocatie staat de teller op 21 voor XPO. De logistiek dienstverlener beschikt in Nederland straks over 21 distributiecentra in ons land. Het totale warehouse oppervlakte van XPO Logistics in Nederland komt dan uit  op zo’n 615.000 vierkante meter. Het nieuwe dc moet in november klaar zijn.

Locatiekeuze

Mauro Ungheretti, managing director XPO Logistics van Nederland, België en Duitsland over de keuze voor het Fokker Logistics Park: “Schiphol is een belangrijke toegangspoort naar onze binnenlandse distributiecentra. Prologis Fokker Logistics Park biedt ons de flexibiliteit om uit te breiden, aangezien we blijven groeien in Nederland.”

Grootste

Bram Verhoeven, countrymanager Prologis Benelux: “Deze overeenkomst is opmerkelijk omdat het de grootste logistieke ontwikkeling is voor één klant op Schiphol.” Het Fokker Logistics Park is het grootste vliegveld gerelateerde logistieke park in Europa in particulier eigendom met een totaal oppervlakte van 89.500 vierkante meter. Prologis verwacht dat het park met de huidige grondproposities binnen twee tot drie jaar in omvang wordt verdubbeld.

Reageer op dit artikel