nieuws

Heftruckcursus bij inlevering ‘waardeloze’ V&D-bonnen

Warehousing

Heftruckcursus bij inlevering ‘waardeloze’ V&D-bonnen

Mensen die in het bezit zijn van ‘waardeloze’’ V&D cadeaubonnen kunnen die inleveren en met korting een heftruckopleiding volgen. Deze ludieke actie is een initiatief van ARBO OpleidingsCentrum.

Bij inlevering van V&D-cadeaucheques  brengt ARBO OpleidingsCentrum de volledige waarde in mindering op het cursusgeld. Het gaat volgens de landelijk opererende opleider om trainingen en veiligheidscursussen voor het besturen van vorkheftrucks, hoogwerkers en reachtrucks. Per cursus kan maximaal voor 50 euro aan cadeaubonnen worden ingeleverd.

Leuk gebaar

Directeur John van Haren zegt over deze ludieke actie: “Ik kan me voorstellen dat mensen met een bon van de V&D zich opgelicht voelen. We vinden het daarom een leuk gebaar naar de mensen die met zo’n bon zitten en er niets meer mee kunnen doen. En wij krijgen er hopelijk extra inschrijvingen door. Laat je niet tillen door V&D, leer het zelf te doen.”

Maandelijks 600 cursisten

De goedkoopste cursus bij het opleidingscentrum is 95 euro. Deelnemers krijgen in een dag tijd theorie- en praktijkles aangeboden en gaan bij goed gevolg met een officieel certificaat naar huis. ARBO OpleidingsCentrum, gevestigd in Ede, Zwolle, Almere, Gorinchem en Eindhoven, heeft naar eigen zeggen maandelijks 600 cursisten.

10 miljoen cadeaubonnen in omloop

Toen het inmiddels failliete Vroom & Dreesmann eind december in acute financiële moeilijkheden kwam, nam het concern geen waardebonnen meer aan. Er is voor bijna 10 miljoen euro aan cadeaubonnen van het warenhuis in omloop.

Bonnen kunnen in de vuilnisbak

Van Haren verwacht dat een flink aantal cursisten met bonnen zich zal inschrijven. “Er zijn heel veel waardebonnen in omloop.” De directeur van ARBO OpleidingsCentrum denkt overigens niet dat hij ooit wat kan kopen met de bonnen die binnenkomen. “Die kunnen de vuilnisbak in, maar dat geeft niet.”

Reageer op dit artikel