nieuws

Heinz laat Europees dc in Overbetuwe bouwen

Warehousing

Heinz laat Europees dc in Overbetuwe bouwen

Het nieuwe Europese distributiecentrum (EDC) van Kraft Heinz verrijst aan de A15 in gemeente Overbetuwe. Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt samen met Goodman en aannemer Giesbers, die het pand gaan ontwikkelen. Kraft Heinz had een andere EDC-locatie aan de A15 op het oog.

Het distributiecentrum is voor logistiek dienstverlener Nabuurs en komt op het Gelderse bedrijventerrein Park15 in Overbetuwe (Elst, Heteren en Valburg) tussen Arnhem en Nijmegen.

Bouw start in februari

In februari start de bouw, die wordt uitgevoerd door Giesbers. Nabuurs, dat nu nog de logistiek organiseert vanaf de vestiging op Bijsterhuizen bij Nijmegen,  huurt het distributiecentrum van logistiek vastgoed ontwikkelaar Goodman zodra de werkzaamheden zijn afgerond. De oplevering staat gepland voor begin 2017. Naast producten van Heinz zullen er in het distributiecentrum ook producten van andere klanten worden opgeslagen.

Dc niet naar Nijmegen

Heinz wilde in eerste instantie iets oostelijker langs de A15 neerstrijken, op Nijmeegs grondgebied. De provincie Gelderland zette echter een streep door deze plannen. Park15 is gelegen op grondgebied van buurgemeente Overbetuwe. Dat is de gemeente waar Heinz een eigen ketchup fabriek heeft staan, in Elst.

XXL

Het nieuwe distributiecentrum krijgt een flinke afmeting en is straks goed voor 100 arbeidsplaatsen. Park15 moet het derde XXL-distributiepark in Nederland worden. Dat betekent dat er dc’s tot maximaal 500 bij 300 meter mogen worden gebouwd.

 

Reageer op dit artikel