nieuws

E-commercegigant Alternate bouwt dc op Tholen

Warehousing

E-commercegigant Alternate bouwt dc op Tholen

Alternate Nederland opent in de loop van 2016 een nieuwe vestiging op bedrijventerrein Welgelegen op Tholen. Daarvoor koopt het bedrijf een perceel van 17.465 m2 bij de gemeente Tholen. De online retailer gaat deze locatie gebruiken voor de verkoop en distributie van goederen.

Door de komst van het nieuwe distributiecentrum ontstaan tientallen banen. Naar gelang de ruimtebehoefte zal het gebouw en het personeelsbestand verder worden uitgebreid. De gemeente Tholen en Invest in Zeeland hebben intensief samengewerkt om Alternate te helpen vestigen op Tholen.

Intensieve samenwerking gemeente en Invest

Nadat Alternate zich met een vestigingsvraagstuk meldde bij Invest in Zeeland, is het bedrijf al snel geïntroduceerd bij de gemeente Tholen, dat binnen Zeeland de meest aantrekkelijke locatie bleek voor het bedrijf. Omdat Alternate ook nog enkele mogelijke locaties buiten Zeeland op het oog had, hebben de gemeente Tholen en Invest in Zeeland intensief samengewerkt om het Zeeuwse aanbod zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo is er onderzoek gedaan naar mogelijkheden op het gebied van personeel en subsidies.

Filevrije A4

Alternate, dat via een webshop producten verkoopt op het gebied van computers en elektronica, koos voor Tholen vanwege de centrale ligging en de goede noord-zuidverbinding. Door de filevrije snelweg A4zijn steden als Rotterdam, Antwerpen en Breda in slechts 35 minuten te bereiken.

Wethouder Hommel, die de portefeuilles Economie, Werk en Inkomen en Duurzaamheid heeft, is in meerdere opzichten blij met deze vestiging. “We zijn verheugd dat een bedrijf met zo’n bekende naam in de wereld van e-commerce de waarde van de A4 heeft ontdekt. Verder hebben we Alternate inmiddels leren kennen als een maatschappelijk betrokken bedrijf dat graag wil werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zo de Thoolse arbeidsmarkt verder in balans brengt. Daarnaast hebben zij  duurzaamheid hoog in het vaandel staan.”

Reageer op dit artikel