nieuws

Hoog bezoekersaantal eerste editie Swisslog Inspiratiedagen

Warehousing

Hoog bezoekersaantal eerste editie Swisslog Inspiratiedagen

System integrator Swisslog hield eind oktober voor het eerst zijn inspiratiedagen evenement in het vernieuwde distributiecentrum van Xenos in Waalwijk. Het evenement trok 140 bezoekers en volgens Swisslog overtreft dit bezoekersaantal het oorspronkelijke doel.

De allereerste editie van het event is dan ook, zo meldt Swisslog, een overweldigend succes gebleken. “Het idee van de Inspiratiedagen is ontstaan uit de beslissing om niet deel te nemen aan de vakbeurs Logistica”, vertelt managing director, Peter De Henau. Volgens Henau was afzien van deelname aan deze beurs een weloverwogen beslissing. “Het is voor ons lastig om op een vakbeurs onze oplossingsgerichte maatwerkoplossingen te laten zien. Tijdens de Inspiratiedagen in het distributiecentrum van Xenos konden we toch een aantal klanten en prospects zeer specifiek kennis laten maken met de nieuwste ontwikkelingen en innovaties bij Swisslog.” Henau hoopt dat de deelnemers inspiratie hebben gekregen om hun logistieke processen te optimaliseren alsmede kosten te reduceren.

Swisslog: verwachtingen overtroffen

Het besluit om niet deel te nemen aan de Logistica is volgens Swisslog, getuige de grote belangstelling voor de inspiratiedagen, een schot in de roos geweest. Het oorspronkelijke doel van 60 belangstellenden, verspreid over twee dagen, werd namelijk ruimschoots overtroffen. De eerste editie van de Swisslog Inspiratiedagen trok ruim 140 bezoekers.

Overname Kuka

Tijdens de het evenement kregen de deelnemers in Waalwijk een kijkje in de toekomst voorgeschoteld van Swisslog. De bezoekers werden geïnformeerd over nieuwe mogelijkheden op het gebied van geautomatiseerde warehouseoplossingen en -diensten, bijvoorbeeld als gevolg van de overname van de system integrator door de Duitse robotproducent Kuka, eerder dit jaar. Maar ook over Swisslogs visie, werkwijze en uitgebreide portfolio.

 Carry Pick en Autostore-systeem

In een speciaal ingerichte demo-ruimte in het Xenos dc werden specifieke oplossingen getoond, zoals het Swisslog CarryPick systeem, het compacte opslagsysteem AutoStore en een lichtgewicht Kuka-robot, die gecombineerd met de eerder genoemde systemen kan worden ingezet om een interactieve mens-robot-oplossing te verwezenlijken.

 Rondleiding dc Xenos

Ook was er een rondleiding door het recent uitgebreide en vernieuwde dc van Xenos, waar in het novembernummer van Logistiek Magazine uitgebreid aandacht aan is besteed. Daar zagen de bezoekers de Swisslog SmartCarrier-shuttlesysteem, gecombineerd met het QuickMove-conveyorsysteem live in actie. Evenals zes Vectura kranen, die de opslag en uitslag van duizenden pallets in het nieuwe 35 meter hoge hoogbouwmagazijn garanderen.

Reageer op dit artikel