nieuws

Zitten, staan of leunen in nieuwe pallettruck

Warehousing

Zitten, staan of leunen in nieuwe pallettruck

Drie-in-één. Dat is wat Hyster zijn nieuwe pallettruck als kwalificatie meegeeft. De truck is ontworpen om crossdockend sterkt te staan in de race tegen de klok en te zien op de stand van Heffiq.

De nieuwe pallettruck  – Hyster RP2-2.5N – met zit-, sta- en leunplaats is samen met het Engineering Concept Centre ontworpen en bedoeld voor drukke magazijnen waar de ruimte beperkt is. Door zijn ontwerp is deze truck compacter dan een pallettruck met neerklapbaar platform. Het nieuwe ontwerp van de stoel met zit-/leunsysteem zorgt ervoor, dat de bestuurder kan zitten op langere afstanden of leunen wanneer hij achter in een aanhanger werkt. Het ontwerp combineert een draaiend zitkussen met een vaste rugleuning, gemonteerd op een zijpaneel. De stoelpositie kan met één druk op de knop worden ingesteld op horizontaal zitten en verticaal leunen of staan. De zitpositie geeft de bestuurder stabiliteit, zicht en veiligheid. De zijdelingse stapositie is ook prettig bij achteruit rijden.

Kleine ruimte maximaal ingezet

Bij de ontwikkeling van de nieuwe serie  lag de focus op drie punten: toegang voor de bestuurder, rijden met een lage trilling belasting voor de bestuurder en een compact ontwerp van de truck. Veel is gedaan om de ruimte en bedieningselementen van de cabine te optimaliseren.
Toegang voor de bestuurder is belangrijk bij drukke werkzaamheden als de bestuurder regelmatig op en van de truck stapt. De entree is verruimd en de beenruimte is vergroot, waardoor de bestuurder comfortabel kan zitten, staan of leunen.
Er is ook een versie met een opklapbare voetsteun verkrijgbaar, een snelheidsafhankelijke stuurfunctie en anders geplaatste bedieningselementen.

Reageer op dit artikel