nieuws

TNT Innight implementeert augmented reality in operatie

Warehousing

TNT Innight implementeert augmented reality in operatie

TNT Innight is het eerste logistieke bedrijf dat augmented reality inzet in de operatie. Na een testperiode van een half jaar is de techniek operationeel in de Belgische vestiging Mechelen. Met succes. Verdere uitrol van de techniek staat gepland.

TNT Innight in Mechelen, België voert sinds oktober een deel van het sorteerwerk uit met behulp van de slimme bril. Hiermee is de Belgische vestiging het eerste logistieke bedrijf dat de augmented reality techniek inzet in zijn dagelijkse operatie.

Sorteerwerk TNT Innight

De nachtdistribiteur zet de bril in voor het sorteerwerk van zijn netwerk van opticiens. Het gaat hier onder meer om brillenglazen, lenzen, monturen en vloeistoffen. TNT Innight levert iedere nacht duizenden bestellingen af bij 2500 opticiens in België en Luxemburg.

Productiviteit

Door het gebruik van augmented reality is TNT er in geslaagd het sorteerproces te versnellen, omdat de eerste sorteerslag (sorteren op duizenden) niet meer nodig is. Mede hierdoor zal de productiviteit in vergelijking met de oude werkwijze dertig procent verbeteren.

Lees het hele artikel in novemberuitgave van Logistiek Magazine
Nog geen abonnee: bekijk de opties

Reageer op dit artikel