nieuws

Tetra Pak sluit warehousing-contract met Geodis

Warehousing

Tetra Pak sluit warehousing-contract met Geodis

Verpakkingsproducent Tetra Pak heeft een warehousing contract gesloten met Geodis. De overeenkomst voorziet er in dat de logistiek dienstverlener verantwoordelijk wordt voor de opslag van materiaal van Tetra Pak onder speciale condities. De warehousing-activiteiten vinden plaats op de Geodis-campus van 110.000 vierkante meter in Venlo.

Tetra Pak maakt al jarenlang gebruik van de diensten van Geodis waar het gaat om lucht- en zeevervoer. De Zweedse verpakkingsgigant heeft daaraan nu aan toegevoegd de warehousingactiviteiten die worden uitgevoerd door de Contract Logistics divisie van Geodis.

Warehousing grondstoffen

Tetra Pak levert alle benodigdheden voor het behandelen, verpakken en distribueren van voedingsmiddelen en dranken. Daarnaast biedt het Zweedse concern een veelvoud aan opening- en sluitsystemen. Geodis is binnen de nieuwe samenwerking verantwoordelijk voor de warehousing van alle grondstoffen.

Geodis breed gecertificeerd

Het verpakkingsbedrijf zocht naar een logistiek dienstverlener die kan voldoen aan de hoge voedselveiligheid- en kwaliteitseisen, zoals HACCP en GDP. Het kwaliteitssysteem van Geodis voldoet daaraan en beschikt bovendien over een breed pakket aan ISO-certificeringen.

Centrale ligging Geodis-campus

Samen met de commerciële voordelen van deze samenwerking, was dit voor Tetra Pak de doorslaggevende reden om met deze logistiek dienstverlener in zee te gaan. Daarnaast is de centrale ligging van de campus in logistieke hotspot Venlo een groot voordeel voor de verpakkingsproducent.

Lees ook: Tetra Pak verbetert supply chain transparantie 

Reageer op dit artikel