nieuws

Schiphol Express start implementatie SaaS-TMS

Warehousing

Schiphol Express start implementatie SaaS-TMS
Schiphol Express tekent voor de implementatie van het IXSuite TMS

Schiphol Express start met de implementatie van een SaaS-gebaseerd transport management pakket (TMS) van leverancier Ixolution. Dit TMS, IXSuite, moet de transporteur ondersteunen bij het plannen van het eigen equipment en een vaste groep subcontractors en beter inspelen op transportvraagstukken van klanten. De deal tussen de transporteur en de IT-leverancier is tijdens ICT & Logistiek / Logistica getekend.

De transport management software vervangt bij Schiphol Express een oudere TMS-applicatie die volgens de transporteur ‘geen toekomstperspectief meer bood’. IXSuite sluit volgens Peter en Anthon Elmers, die samen de directie vormen van het bedrijf, goed aan op de werkzaamheden van de onderneming en vooral op de samenwerking met het internationale netwerk van NetExpress Europe.

Schiphol Express wil met TMS doorgroeien

Schiphol Express wil in eerste instantie dankzij de investering in het TMS haar positie in de markt behouden, om deze vervolgens uit te bouwen in de toekomst. De keuze voor IXSuite zou de transporteur in staat stellen om door te groeien zonder dat daarvoor enorme investeringen in IT nodig zijn. De transporteur heeft de hoofdvestiging van de onderneming op Schiphol staan en beschikt aanvullend over vestigingen in Rotterdam, Eindhoven en Enschede.

‘TMS uitbouwen op gebied netwerkdistributie’

Leverancier Ixolution ziet de deal met Schiphol Express als een mooie kans om het eigen TMS-product nog verder uit te bouwen op het gebied van netwerkdistributie. Ton Stuit, directeur van Ixolution hierover: “Samen met Schiphol Express en de reeds aanwezige distributiebedrijven kunnen wij ons product verder completeren.”

Reageer op dit artikel