nieuws

Logistiek Bio+ in handen van Natudis

Warehousing

Logistiek Bio+ in handen van Natudis
Ruben Bringsken (links), directeur van Bio+ Trading Company en Steven van Wijk. directeur van Natudis.

Groothandel Natudis in Harderwijk gaat de logistieke dienstverlening overnemen van het biologische merk Bio+. Daartoe hebben beide bedrijven eind vorige week een samenwerkingscontract ondertekend.

Bio+ was op zoek naar een nieuwe partner voor de logistieke dienstverlening vanwege de verwachte groei voor de komende jaren. “In Natudis vond BTC (Bio+ Trading Company, red) de ideale partner. Het warehouse van Natudis is uitermate geschikt om volwaardige logistieke dienstverlening te bieden aan BTC”, melden beide bedrijven in een persbericht eind vorige week. Natudis is onder meer de partij achter winkelketen Natuurwinkel.

Kennis en expertise

Ruben Bringsken, directeur van BTC, zegt over de nieuwe logistieke partner. “In Natudis heeft BTC een professionele partner gevonden met veel kennis en expertise. We verwachten dat we met deze stap onze klanten in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn.”

Warehouse optimaal inzetten

Voor Natudis is de samenwerking volgens directeur Steven van Wijk een stap op weg in het nog beter benutten van de eigen logistieke dienstverleningscapaciteit. “We willen onze logistieke diensten uitbreiden en ons warehouse optimaal inzetten. Daar geven we nu concreet invulling aan. De samenwerking met BTC past in onze strategie om de keten efficiënter te organiseren. Bovendien gaan we samen kijken naar mogelijkheden voor nog meer synergie.”

Bio+ assortiment in dc Natudis

Als onderdeel van de overeenkomst komt het hele assortiment van Bio+ te liggen in het distributiecentrum van de groothandel in Harderwijk. Van waaruit biologische producten van het bedrijf worden geleverd aan de dc’s van de verschillende supermarktketens als Plus, Jumbo en Coop.

Koppeling softwaresystemen

Om het hele proces van aflevering, inslag, opslag en distributie op een effectieve en eigentijdse manier te laten verlopen, gaan BTC en Natudis hun software systemen ook koppelen. Alle data-uitwisseling vindt daar straks alleen nog digitaal plaats.

Reageer op dit artikel