nieuws

Logistica 2015 trekt minder bezoekers, wel hoog rapportcijfer

Warehousing

Logistica 2015 trekt minder bezoekers, wel hoog rapportcijfer
De Logistica van dit jaar trok minder bezoekers dan de editie van 2012. De bezoekers gaven daarentegen de beurs met een 7,5 wel een hoog rapportcijfer.

De Logistica-vakbeurs trok samen met ICT & Logistiek de afgelopen week 19.167 bezoekers, 406 minder dan in 2012 toen op de beurs 19.573 bezoekers afkwamen. Desalniettemin beloonden de bezoekers deze Logistica met een hoog rapportcijfer: een 7,5 tegen een 7,3 in 2012.

Beursmanager Martijn de Weerd zegt in een eerste reactie dat de bezoekcijfers van deze Logistica – ondanks dat ze lager uitvallen ten opzichte van de editie van 2012 – ‘tot tevredenheid stemmen’. “De eerste cijfers zoals we die nu hebben op basis van het bezoekersonderzoek vormen een prima eindrapport voor deze Logistica. Bovendien is het bezoekersaantal van dit jaar een fractie minder dan in 2012. Da verschil is verwaarloosbaar en ik heb ook niet het idee dat de mensen op de beursvloer dat echt gemerkt hebben. Veel belangrijker is het goede gevoel dat de standhouders aan deze editie hebben overgehouden. Het plaatje over de hele linie is prima ondanks dat ik vooraf de hoop had uitgesproken dat we zouden streven naar 20.000 bezoekers.”

Goed rapportcijfer scala’s

Uit de eerste cijfers van het onderzoek onder de beursbezoekers komt vooral naar voren dat het aanbod op de beursvloer door 83 procent van de beursgangers als ‘uitstekend en goed’ wordt beoordeeld, tegen 76 procent in 2012. De scala’s op de beursvloer zijn, zo blijkt uit de cijfers van organisator Jaarbeurs, door bijna 40 procent van de bezoekers bezocht. De Weerd: “Hieruit blijkt dat bezoekers het erg belangrijk vinden dat dit soort activiteiten op de beursvloer aanwezig zijn.” Dit belang wordt bevestigd door de rapportcijfers voor beide scala’s: Het scala itempicking kreeg 7,5 en het scala casepicking werd gewaardeerd met een 7,4. De Weerd: “We gaan beide scala’s binnenkort evalueren. We gaan bijvoorbeeld nadenken of we eventueel meer scala’s kunnen neerzetten voor meer deelgebieden zodat de interactiviteit op de beursvloer nog groter wordt.”

Innovaties goed zichtbaar

Uit het bezoekersonderzoek van organisator Jaarbeurs komt verder naar voren dat Logistica-bezoekers tevreden zijn over de wijze waarop de marktleiders onder de exposanten zich presenteerden en men was te spreken over de zichtbaarheid van innovaties op de beursvloer. Ook waren de bezoekers te spreken over de demonstraties bij de exposanten en over de sfeer en beleving op de beursvloer.

‘Herbezoekkans’ Logistica is groot

Dit resulteert erin dat de Logistica van 2015 in z’n totaliteit met een 7,5 is beloond, tegen een 7,3 in 2012. Ander positief punt –zo blijkt uit het bezoekersonderzoek – is dat de ‘herbezoekkans’ (in 2018 red.) met 77 procent is toegenomen, tegen 72 procent in 2012. De Weerd: “Dat geeft in ieder geval aan dat de overgrote meerderheid van de bezoekers de volgende editie van Logistica ook zeker weer wil gaan bezoeken. In de loop van deze week zullen we aan de hand van onderzoek ook meer te weten komen over hoe de standhouders deze Logistica hebben ervaren. Ik verwacht niet dat die – op basis van wat ik nu van exposanten gehoord heb – veel zal verschillen ten opzichte van de bezoekerservaringen.”

Geen wanklank gehoord

Ook Jan Hommes directeur van de Stichting Logistica en namens alle exposanten de aanspreekpartner voor de Jaarbeurs, liet op vrijdag tijdens de laatste beursdag al weten dat deze Logistica wat hem betreft in alle opzichten is geslaagd. “Natuurlijk had ik ook graag gezien, dat we de bezoekersaantallen van 2012 zouden overtreffen. Dat neemt niet weg dat ik, zonder uitzondering, positieve reacties krijg van standhouders. Ik heb geen wanklank gehoord. Iedereen heeft het druk gehad op de stand, er zijn goede gesprekken gevoerd en daar komen concrete leads uit. Daar gaat het om”, aldus Hommes.

Een keurige 7,5 voor Logistica 2015; kunt u zich daar ook in vinden? We zien uw reactie graag tegemoet hieronder!  

Reageer op dit artikel