nieuws

Blokker neemt nieuw e-fulfilment dc in gebruik

Warehousing

Blokker neemt nieuw e-fulfilment dc in gebruik

De webshop van Blokker heeft een nieuw distributiecentrum in gebruik genomen. Het e-dc moet de groei van de webwinkel verder stimuleren.

Blokker.nl heeft het nieuwe e-fulfilment distributiecentrum voor zijn webshop 25 november officieel geopend. In het nieuwe e-dc in Gouda heeft Blokker de beschikking over 15.000 vierkante meter. Vanaf maart 2016 is dat 37.000 vierkante meter.

Groei

De uitbreiding was noodzakelijk. Het oude e-dc van Blokker.nl in Houten was met 6.000 vierkante meter vloeroppervlakte te klein om de toegenomen online vraag aan te kunnen. Het nieuwe onderkomen herbergt 12.000 verschillende producten en dat neemt toe tot 45.000. Het huidige assortiment is de helft groter dan in het oude e-dc.

Verlenging winkelaanbod

Antoine Brouwer, directeur omnichannel van Blokker Holding en verantwoordelijk voor Nextail, de online organisatie van Blokker Holding: “Met dit nieuwe e-dc zetten wij onze servicebelofte van de ‘endless aisle’, oftewel de digitale verlenging van ons fysieke winkelaanbod, extra kracht bij. En als de klant vóór 22.00 uur bestelt, kunnen wij de volgende dag leveren. Dat is goed nieuws voor de klant en een belofte die Blokker met trots doet.”

11000 orders per dag

Het e-DC in Gouda is zeven dagen per week, 16 uur per dag in gebruik. De magazijnmedewerkers verwerken momenteel 11.000 orders per dag. Dat is 700 orders per uur. Dat aantal kan verder worden opgeschaald naar 1500 tot 2000 per uur waardoor het e-dc op termijn meer dan 20.000 orders per dag kan verwerken.

Insourcing

Blokker Holding heeft het e-fulfilment center geïntegreerd in de operatie. Koen van Doorn is als supply chain-directeur bij Blokker verantwoordelijk voor alle logistieke processen: “Door zaken terug te halen, behouden wij de controle over ontwikkelingen en kosten. Dat is de kern van ons beleid. Blokker.nl is de eerste grote omnichannel-retailer die dit doet. Hierdoor zijn wij flexibeler en bieden wij de klant meer service.” In Gouda werken nu tussen de 50 en 170 medewerkers.

Het e-dc is multisite ingericht. Op termijn is het mogelijk meer winkelketens te faciliteren, maar voorlopig ligt de focus op Blokker, aldus Sandra Maas, hoofd communicatie bij Blokker Holding.

Feiten en cijfers

  • 15.000 m2 en vanaf maart 2016 37.000 m2 vloeroppervlakte
  • 30 dockdeuren (vanaf 2016)
  • 2 verdiepingen
  • hoogste punt 15 meter
  • capaciteit van max. 700 orders per uur en 11.000 per dag
  • assortimentsverdubbeling naar 12.000 producten nu en 45.000 in de nabije toekomst
  • 50 – 170 logistiek medewerkers
  • vóór 22.00 uur besteld, volgende dag in huis

 

Reageer op dit artikel