nieuws

Logistica: Egemin presenteert compact AGV-model

Warehousing

Logistica: Egemin presenteert compact AGV-model

Egemin Automation presenteert tijdens de Logistica een nieuwe AGV (automatisch geleid voertuig). De ‘E’gv’ Compact is, zoals de naam al doet vermoeden, een compact en tevens robuuste AGV dat standaardladingen kan vervoeren met een hogere capaciteit dan AGC’s (automatic guided carts) die op dit moment op de markt beschikbaar zijn.

De nieuwe AGV is volgens Egemin Automation snel en gemakkelijk te installeren en is bovendien geschikt voor vele standaardbewegingen. Door zijn lagere prijs zorgt de ‘Compact’ volgens de Belgische system integrator voor een snellere ROI dan een aangepaste AGV.

Integratie in bestaande Egemin-oplossingen

Omdat het voertuig is voorzien van een heavy-dutychassis in gelast staal, is volgens Egemin het een robuuste oplossing voor vele toepassingen. Het nieuwe AGV-model kan geïntegreerd worden in bestaande of nieuwe Egemin AGV’s uit de serie E’gv. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudige transportbewegingen aan een complex systeem toe te voegen zonder dat daarvoor extra aangepaste voertuigen nodig zijn.

Korte levertijd

Dankzij zijn het zogeheten off-the-shelf standaardontwerp zijn voor de E’gv Compact geen bijkomende aanpassingen vereist. De levertijd is ongeveer 75 procent korter dan bij een aangepaste AGV.

AGV voor standaardtoepassingen

De Compact brengt, zo meldt Egemin, eenvoud in geautomatiseerde transportbewegingen. Speciale functies die nodig zijn voor complexere bewegingen en geavanceerde behandeling zoals het laden van vrachtwagens, natuurlijke navigatie en rijpaden met dynamische geleidingen zijn uit het voertuigconcept verwijderd. Het voertuig is bij uitstek geschikt voor onder andere standaardtoepassingen als vloergebonden transport en transport van conveyor naar conveyor.

Uitrusten met hefvorken

De basisversie van de E’gv Compact die Egemin (Hal 9, stand B10) op de Logistica toont, is een trekker voor het vervoeren van wagens tot 4500 kg. Dit is ongeveer vijf keer de capaciteit van een AGC. Het basisvoertuig kan eveneens worden uitgerust met hefvorken als heftruckvoertuig in counterbalance, smalle of brede versie of als transfervoertuig met enkele of dubbele rollenbanen. Egemin zal de Compact op de markt brengen als aanvulling op de bestaande voertuigmodellen uit zijn E’gv productreeks die zijn aangepast voor specifieke toepassingen.

Reageer op dit artikel