nieuws

DPD investeert 100 miljoen in nieuwbouw Oirschot

Warehousing

DPD investeert 100 miljoen in nieuwbouw Oirschot

Pakketvervoerder DPD wil 100 miljoen euro investeren in de bouw van een nieuw logistiek depot in Oirschot. Het plan houdt in dat het bedrijf vertrekt uit Best, waar het hoofdkantoor is gevestigd. DPD dreigde eerder met een vertrek uit Brabant omdat het alleen mocht uitbreiden in Eindhoven.

Regionaal liggen er afspraken dat er alleen op dit logistiek bedrijvenpark Goederen Distributiecentrum (GDC) Acht bij Eindhoven ruimte is voor nieuwe vestiging van logistieke bedrijven, vooral ook bedoeld om de leegstand op bestaande bedrijventerreinen te beperken. Daar zag DPD, zo meldt Brabants Dagblad vrijdag, geen heil in omdat de beschikbare ruimte veel te klein was voor de wensen en de verwachte groei van de pakketvervoerder.

Groot regionaal belang

DPD mag nu toch verhuizen vanuit de huidige (hoofd)vestigingslocatie in Best naar bedrijventerrein Westfields in Oirschot omdat volgens de bestuurlijke regio Stedelijk Gebied, zoals de samenwerking tussen negen regiogemeenten heet, het belang van DPD voor de regio dusdanig groot is om stringent vast te houden aan deze afspraken.

Herontwikkeling bedrijventerrein

De gemeente Oirschot, de VolkerWessels-onderneming SDK Vastgoed en DPD zijn inmiddels gestart met het bekijken van de mogelijkheden om Westfields te herontwikkelen. Op het bedrijventerrein wil de pakketvervoerder op een kavel van 27 hectare een logistieke terminal ontwikkelen, waarvoor een forse investering nodig is van 100 miljoen euro.

DPD wilde vertrekken

DPD wil flink uitbreiden in Oirschot omdat het volgens eigen zeggen – mede onder invloed van e-commerce – een enorme groei doormaakt en daarvoor is uitbreiding nodig. Stedelijk Gebied, waar Oirschot ook deel van uitmaakt, wil het bedrijf dan ook graag voor de regio behouden. De Duitse pakketvervoerder dreigde eerder dit jaar met een vertrek uit Brabant mocht Stedelijk Gebied vasthouden aan de opdracht van de provincie om alleen logistieke bedrijvigheid te vestigen op GDC. Een noodgedwongen vertrek naar bijvoorbeeld Venlo werd niet uitgesloten.

Groei ondersteunen

Michaël van Ooijen, ceo van DPD zegt nu over de nieuwe vestigingslocatie: “We oriënteren ons al enige tijd op een nieuwe vestiging ter ondersteuning van onze huidige en toekomstige groei. Westfields Bedrijvenpark is belangrijk voor de regio. Een interessante locatie met een goed gesitueerd tussen de Randstad, het Ruhrgebied en België, met een goede ontsluiting naar diverse snelwegen.”

Goedkeuring bestemmingsplan

Als het bestemmingsplan eenmaal is goedgekeurd moet de bouw van het logistieke depot van DPD volgend jaar beginnen.

Reageer op dit artikel