nieuws

Zalando bouwt vierde mega-dc in Duitsland

Warehousing

Zalando bouwt vierde mega-dc in Duitsland

De Duitse webwinkelgigant Zalando wil in Lahr (deelstaat Baden-Württemberg) een e-fulfilment center van 130.000 vierkante meter bouwen. De bouw begint in oktober en volgen jaar moet het distributiecentrum operationeel zijn. Het wordt, zo melden Duitse media, een van de grootste e-commerce distributiecentra in Europa die werkgelegenheid gaat bieden aan duizend mensen.

De Duitse webwinkelgigant voor kleding, schoenen en modeartikelen beschikt in Duitsland al over drie distributiecentra: Brieselang (25.000 vierkante meter) dat in 2011 werd geopend, Erfurt (2012) en het laatste dc werd in 2013 geopend in Mönchengladbach. Beide laatste dc’s zijn 125.000 vierkante meter groot. Het distributiecentrum in Lahr wordt nog groter en zal in de herfst van volgend jaar operationeel zijn.

Goodman ontwikkelt dc

Ook in Lahr is Zalando straks verantwoordelijk voor de eigen logistiek. Logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman is wederom in de arm genomen voor de ontwikkeling van het dc, dat verrijst op een 185.000 vierkante meter groot voormalig militair terrein. Goodman heeft in Duitsland alleen al een miljoen vierkante meter aan distributiecentra ontwikkeld voor de e-commerce, waaronder ook Amazon.

Duizend arbeidsplaatsen

Op dit moment zijn bij Zalando vijfduizend mensen werkzaam in de logistiek. In Lahr komen daar nog eens duizend nieuwe arbeidsplaatsen bij. Het nieuwe distributiecentrum zal specifiek gericht zijn op de Zuid-Duitse, Zwitserse en Franse markt. Zo komt er in de andere dc’s ruimte vrij om de snelle groei van de online modehandel op te vangen.

Distributiecentrum in Milaan

Zalando is actief in vijftien landen: naast Duitsland zijn dat België, Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Finland, Zweden, Noorwegen en Polen. Volgens jaar wil Zalando in Italie ook een nieuw distributiecentrum bouwen. Het is het eerste dc dat de webwinkel buiten Duitsland laat bouwen.

 

Reageer op dit artikel