nieuws

Logistiek in innovatie top 5 MKB-sectoren

Warehousing

Logistiek in innovatie top 5 MKB-sectoren

Elf bedrijven uit de logistieke sector maken deel uit van een select gezelschap ondernemingen, dat is doorgedrongen tot de MKB Innovatie Top 100. Dit zijn ze.

Jaarlijks presenteert de KvK (Kamer van Koophandel) een Top 100 van innovatieve bedrijven. Op 1 oktober – Dag van de Innovatie – vindt voor de tiende keer de uitreiking plaats. Een jury onder leiding van Ruud Koornstra (Tendris) zorgt door de definitieve ranking. Dit jaar waren 300 bedrijven geïnteresseerd om mee te doen.

Meer ICT dan industrie

Tijdens Sail Amsterdam vorige week is de lijst met 100 bedrijven bekend gemaakt. Daaronder 11 bedrijven uit de logistieke sector. Dat brengt logistiek op de vijfde plek – samen met food & agri (ook 11). ICT (26), industrie (17) en bouw (13) hebben meer bedrijven in de top 100. Voor het eerst is ICT sterker vertegenwoordigd dan industrie. Regionaal komt Zuid-Holland het best tevoorschijn, gevolgd door Noord-Brabant en Noord-Holland.

Vooral transport gerelateerd

De bedrijven uit de logistiek hebben vooral een oplossing voor de transportsector, al dan niet ICT gerelateerd. Alleen Ravas en RSW komen met een innovatie voor de interne logistiek (warehousing). 12Return heeft naam gemaakt op supply chain gebied (retourlogistiek). Dit zijn de genomineerden.

 • 12Return,
 • CheapCargo,
 • DMS Holland,
 • Dual Inventive,
 • FleetGo,
 • Foodlogica,
 • HMC,
 • Linthorst Installatietechniek,
 • Ravas,
 • RSW,
 • Twan Heetkamp.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel