nieuws

Any-Lamp verbindt RF-scanproces aan Astro WMS

Warehousing

Any-Lamp verbindt RF-scanproces aan Astro WMS

Any Lamp, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd is in de online verkoop van verlichtingsproducten, is gestart met de implementatie van de Astro WMS-oplossing van Consafe Logistics. De implementatie vormt het sluitstuk waarbij WMS wordt gekoppeld aan het RF-barcode scanningproces in het dc van Any-Lamp.

Any-Lamp is vooral bekend van webshops als lampdirect.nl van waaruit het bedrijf wereldwijd allerlei soorten lampen als kogels, led en buizenverlichting en bijbehorende armaturen verkoopt aan meer dan 250.000 klanten, zowel voor business-to-business als business-to-consumer klanten. De goederen worden verzonden vanuit het distributiecentrum in het Brabantse Son.

RF-barcode scanning

Op dit moment vindt de registratie van het in- en uitslagproces in het dc nog plaats met papieren lijsten. Any-Lamp wil dit proces professionaliseren door de implementatie van WMS Astro van Consafe Logistics in combinatie met RF-barcode scanning.

Hogere voorraadbetrouwbaarheid

De inzet van beide oplossingen is vooral gericht op het verbeteren van de efficiëntie door foutreductie, snellere processen, hogere voorraadbetrouwbaarheid en een beter retourproces. Dit leidt niet alleen intern tot meer efficiëntie en minder stress bij het personeel ook levert dit, zo meldt Any-Lamp, een betere traceerbaarheid op alsmede een hogere klanttevredenheid.

Marktleider

Volgens Bram van der Linden, CEO van Any-Lamb, maakt dit project onderdeel uit van de ambitie van het bedrijf om wereldwijd de grootste online verkoper te worden van elektrotechnische producten. “Dit nieuwe WMS-systeem zal ons daarbij helpen.”

Reageer op dit artikel