nieuws

Stryker breidt magazijn in Venlo gefaseerd uit

Warehousing

Stryker breidt magazijn in Venlo gefaseerd uit
De overeenkomt voor de magazijnuitbreiding van Stryker op Trade Port Noord werd gisteren ondertekend door van links naar rechts Maarten Haast (financieel directeur Stryker CDC Europe), Limburgs gedeputeerde Twan Beurskens, Niek Dudink (directeur Stryker CDC Europe in Venlo), wethouder Stephan Satijn (gemeente Venlo) en directeur Anton Bos (Trade Port Noord).

Medisch technologiebedrijf Stryker breidt haar bestaande distributiecentrum op Trade Port Noord Venlo gefaseerd uit. Voor deze uitbreiding heeft het bedrijf 32.000 vierkante meter grond aangekocht. Door de betrokken partijen werd hiervoor gisteren een overeenkomst ondertekend.

De uitbreiding in logistieke hotspot Venlo houdt in dat bij het bestaande magazijn van 5.300 vierkante meter in een eerste fase door Stryker 9.600 vierkante meter wordt bijgebouwd. Vanwege verdere toekomstige uitbreidingsmogelijkheden in volgende fasen heeft het Amerikaanse bedrijf in totaal 32.000 vierkante meter grond op Trade Port Noord Venlo aangekocht.

Opvang organische groei

Met de bouw van het nieuwe magazijn wordt per direct begonnen. De uitbreiding van het huidige onderkomen is volgens Stryker hard nodig om de organische groei in de EMEA-markt op te kunnen vangen.

Ingebruikname eerste kwartaal 2016

De oplevering van het magazijn vindt plaats in december dit jaar. In het eerste kwartaal van 2016 zal de nieuwe ruimte door Stryker in gebruik worden genomen. “Na vijf jaar op Trade Port Noord Venlo gevestigd te zijn is de tijd aangebroken voor verdere uitbreiding”, zegt directeur Niek Dudink van het Europese distributiecentrum van Stryker in Venlo.

Juiste randvoorwaarden

Volgens Dudink is de overeenkomst rondom de uitbreiding op redelijk korte termijn rondgemaakt. “Dit is alleen maar mogelijk geweest door de goede samenwerking met de provincie Limburg, de gemeente Venlo en de organisatie achter Trade Port Noord Venlo. Naast een goede locatie is een goede aanpak op bestuurlijk niveau voor het creëren van de juiste randvoorwaarden essentieel en ook dat zit goed in deze regio.”

BREEAM-gecertificeerd

Stryker vestigde zich in 2010 op Trade Port Noord in Venlo. In de logistieke hotspot bundelde het Amerikaanse medisch technologiebedrijf in eerste instantie de distributieactiviteiten voor de Benelux, Duitsland en Oostenrijk. Bij de bouw van het magazijn, een ontwikkeling van Goodman, is toentertijd gestreefd naar een optimale duurzaamheid. Dit heeft erin geresulteerd dat het magazijn BREEAM-NL gecertificeerd is, met het predicaat ‘very good’.

Herinrichting magazijn

In 2013 richtte het bedrijf, gespecialiseerd in de levering aan ziekenhuizen van onder andere orthopedische producten variërend van implantaten, kunstheupen en –knieën en wervelkolommen, met hulp van Groenewout het magazijn in Venlo opnieuw in. De herinrichting was nodig na de overname van de neurovasculaire divisie van Boston Scientific. Die overname resulteerde erin dat de voorraad in het magazijn met twintig procent groeide.

Reageer op dit artikel