nieuws

Simon Loos heeft primeur met scanmachine

Warehousing

Simon Loos heeft primeur met scanmachine

Een wereldprimeur voor Simon Loos. De logistiek dienstverlener heeft begin mei als eerste bedrijf ter wereld de Jade X7 in gebruik genomen in zijn distributiecentrum in Tiel.

De Jade X7 is een geavanceerde scanmachine voor logistieke processen. De machine, ontwikkeld door Datalogic, is in feite een zelfscankassa zoals bij supermarkten wordt ingezet. Simon Loos gebruikt de scanmachine in zijn warehouse in Tiel  voor het afhandelen van retourstromen van recall-acties en voor het het verwerken van displays met onverkochte artikelen.

Vereenvoudiging

Waar artikelen voorheen handmatig moesten worden verzameld, gesorteerd, gescand en ingepakt, zijn deze stappen nu vereenvoudigd en geautomatiseerd. Arno van Overbeek, sitemanager warehouse Tiel: “Wij vullen de scanner met de EAN codes van de klant waarna de producten via een inbound band door de scanner worden gehaald en gelezen worden. De machine scant de producten aan de onder-, boven,- en zijkant. Vervolgens komen ze op een sorteerband om gesorteerd te worden.”

Snel en foutloos

Bij het verwerken van retouren kunnen de artikelen direct ongesorteerd op de band worden gezet, waarna deze in hoog tempo (60 artikelen per minuut) worden gescand. Van elk artikel wordt een 3D-foto gemaakt waardoor de herkenning snel en foutloos is, ongeacht de positie van de barcode, bevestigt Van Overbeek. Verder is er achter de scanunit een grote rolband geplaatst, zodat het picken en sorteren van gescande producten het proces niet meer vertraagt. Het aantal handmatige acties in het retourproces wordt hiermee geminimaliseerd en de doorlooptijd is niet meer afhankelijk van menselijke inzet.

Lees meer over de Jade X7 in het juni nummer van Logistiek.

Nog geen abonnee? bekijk de mogelijkheden

 

Reageer op dit artikel