nieuws

39 meter hoge kranen in nieuw dc Crop’s

Warehousing

39 meter hoge kranen in nieuw dc Crop’s

Egemin Automation is vrijdag begonnen met het inhijsen van de vijf automatische palletkranen in het nieuwe diepvriesmagazijn van Crop’s. Deze kranen hebben een hoogte van maar liefst 39 meter.

Het nieuwe hoogbouwmagazijn van Crop’s in het West-Vlaamse Ooigem, komt naast het bestaande diepvriesmagazijn en de productiefabriek. Egemin levert een totaalconcept en neemt de volledige bouwkundige en de logistieke inrichting van het magazijn voor zijn rekening.

Automatische palletkranen

Het logistieke gedeelte omvat de silobouw voor de rekken en alle automatiseringstechnologie inclusief vijf automatisch gestuurde palletkranen, de conveyortechniek en bovenliggende WMS-software voor aansturing van alle goederenstromen.

Complexe inhijsoperaties

De 39 meter hoge automatische palletkranen worden in verschillende stukken aangeleverd op de site van Crop’s. Daar worden ze met behulp van twee mobiele kranen samengesteld en daarna zijdelings in het magazijn in gehesen.

Geoptimaliseerd opslagproces

Het diepvriesmagazijn wordt 82 meter lang, 38 meter breed en 40,5 meter hoog. Het zal op 15 opslagniveaus en in 5 kraangangen plaats bieden voor ruim 19.500 pallets met diepgevroren groenten en fruit. Pallets in het magazijn kunnen zowel vanuit de productiefabriek als van externe locaties ingevoerd worden.

Voor de inslag wordt iedere pallet gecontroleerd op afmetingen en gewicht. Externe en industriële pallets, goed voor 20 procent van de totale opslagcapaciteit, worden eerst op een slave pallet geplaatst. Dat moet het opslagproces in het automatisch magazijn optimaliseren. Partner Stow neemt de constructie van de silobouw voor zijn rekening. De 5 kranen en de hijsmanoeuvres worden voorzien door Duitse partner MIAS. Het dc moet begin 2016 operationeel zijn.

Reageer op dit artikel