nieuws

Lidl mag dc bouwen in Waddinxveen

Warehousing

Lidl heeft groen licht gekregen voor de bouw van een distributiecentrum nabij een nieuw glasgebied in Waddinxveen. Het wordt het zesde dc voor de grootgrutter.

Lidl mag dc bouwen in Waddinxveen

Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State, melden GF Actueel en Distrfood.nl. De rechter heeft het bestemmingsplan voor Glasparel+ bekrachtigd.

Lidl op zitting
Lidl is een van de bedrijven die zich op LogistiekPark A12 zal vestigen met haar zesde distributiecentrum. Lidl heeft op de zitting verklaard met 13 hectare alléén op Glasparel+ terecht te kunnen. Dat is iets groter dan in Heerenveen waar Lidl vorig jaar een nieuw dc bouwde op 12 hectare grond op het Internationaal Bedrijven Park. Het Lidl dc in Heerenveen is 46.000 vierkante meter. Het distributiecentrum fungeert vooral als opslaglocatie voor food-, non-food- en dagverse-foodactiviteiten. Vanuit dit dc worden tachtig Lidl-winkels in Noord Nederland bevoorraad.

Burenruzie
Met de uitspraak is een burenruzie tussen de gemeentes Langsingerland en Waddinxveen beslecht. Beide gemeentes hebben grond in portefeuille en willen ontwikkelen. Het bestemmingsplan Glasparel+ maakt 90 hectare glastuinbouw en een logisitiek- en distributieterrein (het zogenoemde LogistiekPark A12) van 34 hectare mogelijk.

Reageer op dit artikel