nieuws

Egemin bouwt nog eens vier meter hoger voor Agristo

Warehousing

Egemin bouwt nog eens vier meter hoger voor Agristo
Jan Vercammen

Het veertig meter hoge diepvriesmagazijn van Agristo in Tilburg krijgt een vervolg in het Belgische Nazareth, maar dan nog eens vier meter hoger. Egemin directeur Jan Vercammen ziet het bedrijf sterk groeien.

Vercammen is spreker tijdens de Material Handling dag op 17 juni in Den Bosch. Recent besloten de aandeelhouders van Egemin Automation om een door Kion (Still en Linde) uitgebracht bod te accepteren. Net als de diepvriesmagazijnen van Agristo groeit Egemin opnieuw door zijn dak, afgelopen jaar zelfs met dubbele cijfers.
Voor Kion waren de groeicijfers mede aanleiding om naast heftrucks ook magazijnsystemen in de strategische visie op te nemen. Het beursgenoteerde concern met bijna 23.000 medewerkers wereldwijd gaat voor de divisie Automation 72 miljoen euro betalen, dat is iets minder dan de jaaromzet. Volgens Vercammen, die aanblijft als CEO voor het Kion dochterbedrijf, biedt dit enorme kansen voor verdere groei.

Hoog en geheel automatisch

Agristo is een mooi voorbeeld van de projecten waar Egemin succesvol mee is. Ruim twee jaar terug voltooide de fabrikant een automatisch diepvriesmagazijn in Tilburg (zie video). Nu herhaalt Egemin het kunstje, maar dan voor het nieuw te bouwen dc in het Oost-Vlaamse Nazareth. Daar komt een dc van maar liefst 44 meter hoog, waar de patatfabrikant maximaal 17.000 ton patat kan opslaan op 24.000 palletlocaties.
Nazareth is overigens geen exacte kopie van Tilburg. Door de hogere opslagmogelijkheid verwacht Agristo de efficiency verder te kunnen verhogen. De oplevering gebeurt volgend voorjaar.

Ruim 100 AGV’s voor L’Oréal

Niet alleen in magazijnen is Egemin actief. Het bedrijf heeft ook voor zes productielocaties van L’Oréal ruim honderd AGV’s in gebruik gesteld. Het gaat om fabrieken in Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Daar verplaatsen de AGV’s verpakkingsmaterialen zoals flacons, doosjes, dopjes en dergelijke vanuit het magazijn naar de afvullijnen. Opmerkelijk aspect is het autonoom wisselen van batterijen, waar niemand meer een hand naar hoeft uit te steken.

 

 

Reageer op dit artikel