nieuws

Swisslog en Vanderlande doen overname

Warehousing

Swisslog en Vanderlande doen overname

System integrator Swisslog heeft de Duitse AGV-producent Grenzebach Automation overgenomen. Dat heeft het bedrijf gisteren bekend gemaakt. Vanderlande meldt op haar beurt vandaag de overname van de Spaanse bagage-afhandeling systeembouwer Dinamic Industrial Business.

Met de overname van Grenzebach Automation uit Karlsruhe overgenomen wil system integrator Swisslog de expertise op het gebied van automated guided vehicles (AGV’s) en robots voor logistieke toepassingen versterken.

Positie productielogistiek en e-commerce versterken

De acquisitie past volgens de system integrator naadloos in de bedrijfsstrategie om zijn positie te versterken in de segmenten e-commerce en omnichannel. Ook wil de system integrator met de overname op het vlak van productielogistiek bestaande oplossingen verder uitbreiden. Het betreft hier specifiek softwaretechnologie op het gebied van AGV’s, waaronder het samen ontwikkelde nieuwe mobiele opslag- en picksysteem CarryPick, alsmede robot technologieën op de gebieden: geautomatiseerde case picking, geautomatiseerde itempicking en het automatisch op- en afstapelen van pallets.

Vanderlande versterkt positie in Europa en VS

Vanderlande Industries wil met de vandaag aangekondigde overname van het Spaanse Dinamic Industrial Business zijn positie verder versterken in de markt van bagage-afhandeling systemen in Europa en de Verenigde Staten. Met deze acquisitie voegt het bedrijf uit Veghel volgens eigen zeggen nieuwe producten toe aan het portfolio en vergroot het daarnaast ook zijn productiecapaciteit.

Overname conveyortechniek voor toepassing op luchthavens

Onderdeel van de overname is dat Vanderlande ook Dinamic Manufacturing in de Verenigde Staten inlijft. Dinamic produceert onder andere het Scannojet tray return systeem. Het betreft een bagage conveyorsysteem voor toepassing op luchthavens met een ingebouwd inspectiesysteem.

Reageer op dit artikel