nieuws

Staat het Japanse UniCarriers in de etalage?

Warehousing

Staat het Japanse UniCarriers in de etalage?

De Japanse heftruckfabrikant UniCarriers zou in gesprek zijn met de Duitse heftruckgigant Kion Group en met Mitsubishi over mogelijke verkoop.

De Japanse krant Nikkei meldt dat UniCarriers mogelijk wordt verkocht. De nummer 2 heftruckfabrikant van de wereld, Kion met merken als Still en Linde, zou haar Japanse concurrent willen overnemen. Ook zijn er gesprekken gaande met Mitsubishi Heavy Industries over een mogelijke verkoop. Dat meldt een anonieme bron aan Nikkei en persbureau Reuters. De transactie die met de verkoop gepaard gaat wordt geschat op 770 miljoen euro.

Ambitie wereldleider

UniCarriers, die de heftruckmerken Nissan, TCM en Atlet onder zich heeft, liet zich eerder al eens haar ambitie ontvallen. Het bedrijf wil graag wereldleider worden. President en coo Akira Shiki van UnieCarriers drukt met de volgende verklaring de overnamegeruchten de kop in:

“Vandaag is ons het geluid ter ore gekomen in de Nikkei Paper / Tokio Japan dat zou kunnen duiden op een voorgenomen verkoop van ons bedrijf UniCarriers.

INCJ (UniCarriers grootste aandeelhouder 53%) heeft ons bevestigd dat niets duidt op het feit dat de drie aandeelhouders INCJ, Hitachi Construction Machinery en Nissan Motor beslissingen hebben genomen t.a.v. eventuele verkoop van aandelen.

UniCarriers is ontstaan op initiatief van genoemde drie aandeelhouders en blijven zich onverkort richten op de groei en expansie van ons bedrijf en haar business.

In het geval dat de aandeelhouders de verkoop van aandelen wel zouden gaan onderzoeken, geloven wij als UniCarriers zeer sterk dat met een dergelijke actie niet de belangen van onze klanten en dealers worden geschaad.

We zullen de beste producten en services blijven leveren aan u als dealer, aan u als klant.”

Lees ook: Erik Koudijs nieuwe leidsman UniCarriers Nederland

Reageer op dit artikel