nieuws

Rexel Nederland centraliseert distributie

Warehousing

Rexel Nederland centraliseert distributie

Rexel Nederland heeft haar distributie samengebracht in één centraal distributiecentrum in Bleiswijk. De operatie is sinds maart van dit jaar opgestart. Tijdens Logistiek Live geeft het bedrijf een inkijkje in haar nieuwe onderkomen.

De verhuizing van Almere naar Bleiswijk is de laatste stap in het centralisatietraject dat is ingezet na de integratie van Hagemeyer in 2009. De locatie in Bleiswijk is daardoor uitgebreid van 10.000 naar 20.000 vierkante meter. Het distributiecentrum in Bleiswijk biedt plaats aan vijftigduizend verschillende elektrotechnische artikelen (voornamelijk kleingoed) en heeft bijna 11.000 opslaglocaties voor pallets en andere grote artikelen die niet op een pallet passen.

Klaar voor de toekomst

Bas Otten, Supply Chain Director Rexel: “De uitdagende marktomstandigheden noodzaken Rexel om in beweging te blijven. Hierdoor is het centralisatieproces in een stroomversnelling geraakt. Met dit nieuwe distributiecentrum is Rexel logistiek klaar voor de toekomst.” Het overgrote deel van de medewerkers van Almere verhuist mee naar de nieuwe locatie in Bleiswijk.

Vanaf april 2015 biedt Rexel Nederland al haar diensten aan onder de naam Rexel en worden de namen Hagemeyer en Onexis niet meer gebruikt.

Logistiek Live

De route van Consafe Logistics doet tijdens Logistiek Live op 15 oktober Rexel in Bleiswijk aan. Tijdens een rondgang door het bedrijf kunnen deelnemers aan dit event zelf een kijkje nemen in het nieuwe dc.

 

 

Reageer op dit artikel