nieuws

Plus implementeert nieuw voice picking systeem

Warehousing

Plus implementeert nieuw voice picking systeem
Plus Retail implementeert voice picking van leverancier Capturetech

Supermarktketen Plus Retail legt de laatste hand aan de invoering van een nieuw voice picking systeem. De distributiecentra in Haaksbergen, Ittervoort en Hendrik-Ido-Ambacht zijn al over en daar leidde het tot een productiviteitsverbetering van vijf procent vergeleken met het oude systeem.

De voice picking-oplossing die bij Plus wordt geïmplementeerd is DecibelVoice van leverancier Capturetech. Dit bedrijf levert het systeem en legt de koppeling met het overkoepelende Warehouse Management Systeem (WMS) van Centric Locus. Als onderdeel van het project worden 220 nieuwe voiceterminals geïnstalleerd, draadloze headsets van fabrikant Vocollect.

Sprekerafhankelijk

De productiviteitswinst van het nieuwe voice picking systeem ten opzichte van het oude zit ‘m in de sprekersafhankelijkheid. Het nieuwe systeem heeft het vermogen om stemgeluid en specifieke uitspraken van een orderpicker op te slaan zodat minder communicatiefouten optreden. Het oude systeem was sprekersonafhankelijk waardoor eerder misherkenningen kunnen ontstaan.

Drie dc’s live met voice picking

Plus Retail heeft vier distributiecentra in Nederland die 254 supermarkten bevoorraden. Drie dc’s (Haaksbergen, Ittervoort en Hendrik-Ido-Ambacht) zijn inmiddels live, de laatste in Middenbeemster wordt deze maand uitgerold.

Reageer op dit artikel