nieuws

DSV breidt uit op Trade Port Noord in Venlo

Warehousing

DSV breidt uit op Trade Port Noord in Venlo
Op logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord in logistieke hotspot Venlo komt een nieuw distributiecentrum van logistiek dienstverlener DSV Logistics

Logistiek dienstverlener DSV Logistics laat op logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord in Venlo een nieuw distributiecentrum bouwen. Het pand, dat pal achter de twee huidige dc’s van DSV verrijst, krijgt een omvang van 30.000 vierkante meter, meldt aannemer VDR Bouwgroep uit Deventer.

Het nieuwe distributiecentrum van DSV Logistics is een ontwikkeling van projectontwikkelaar H. van den Boogaard Projecten uit Tegelen. Het dc, met een oppervlakte van 30.000 vierkante meter, krijgt volgens VDR en H. van den Boogaard een BREEAM 3 sterren duurzaamheidscertificaat.

Oplevering dc in oktober

De eerste paal voor de nieuwbouw is afgelopen maandag de grond ingegaan. Het distributiecentrum, dat verrijst aan de Heierhoevenweg op Trade Port Noord, moet eind oktober dit jaar operationeel zijn voor DSV.

DSV heeft al twee dc’s op Trade Port

De logistiek dienstverlener beschikt op hetzelfde logistieke bedrijvenpark al over twee distributiecentra aan de Popeweg. De omvang van beide dc’s, waarvan het eerste in 2008 in gebruik werd genomen, bedraagt op dit moment in totaal 90.000 vierkante meter.

Opslagactiviteiten voor Nutricia

In augustus 2011 volgde het tweede warehouse waar DSV verantwoordelijk is voor de opslag en Europese logistiek van medische voedingsproducent Nutricia Advanced Medical Nutrition (NAMN).

150 extra arbeidsplaatsen

Verdeeld over deze dc’s werken, afhankelijk van het seizoen, 250 tot 300 mensen. Door de aanstaande uitbreiding komen er 100 tot 150 arbeidsplaatsen bij, meldt Rien van den Heuvel, Senior Director DSV Solutions desgevraagd. “Met deze derde dc-vestiging, die een aanvulling is op onze multi-user omgeving, beschikken we op Trade Port Noord straks over een footprint van 120.000 vierkante meter aan opslagruimte. Uitbreiding van onze campus in Venlo is nodig door de groei van zowel bestaande als het aantrekken van nieuwe klanten door ons.”

Reageer op dit artikel