nieuws

WMS laat productiviteit Dozon met 21 procent groeien

Warehousing

WMS laat productiviteit Dozon met 21 procent groeien

Technische groothandel Dozon in Doetinchem legt de laatste hand aan de invoering van een nieuw WMS. “Hiermee verwachten we flinke productiviteitsverbetering in het magazijn te behalen”, zegt Daniël Nijenhuis, hoofd Inkoop & Logistiek. Over ruim twee weken gaat het bedrijf live.

Met het nieuwe WMS kunnen orderpickers straks meer picks per uur aan omdat ze minder afstanden hoeven te maken. Het nieuwe WMS bevat een module waarmee snellopende artikelen op de best bereikbare locaties komen te liggen. Ook door de invoering van barcodescanners en voicepicking zal de productiviteit van werknemers en de kwaliteit van de dienstverlening toenemen.

“We hebben uitgerekend dat we met het nieuwe systeem een productiviteitsverbetering van 21 procent kunnen behalen”, vertelt Nijenhuis. “We kunnen dan hetzelfde doen met minder medewerkers. Die FTE’s kunnen we dan elders inzetten, bijvoorbeeld aan de winkelbalie of op de, vierde nieuwe transportbus die we in bestelling hebben.”

Over 3 weken live

Het WMS-pakket dat Dozon momenteel implementeert wordt geleverd door IT-dienstverlener Actemium. Dozon is een groothandel met één Logistiek Centrum in Doetinchem en acht locale winkelvestigingen. Het levert 30.000 artikelen uit voorraad aan de aannemerij, interieurbouwers en kozijnindustrie. Over ruim twee weken, op zaterdag 28 maart, is het de planning om live te gaan.

Daniël Nijenhuis is één van de sprekers op de WMS-dag die 21 april aanstaande door Logistiek.nl wordt georganiseerd. Deelnemers binnen de primaire doelgroep krijgen gratis toegang voor het congres als ze op het aanmeldformulier kortingscode WMS10 gebruiken. Ga voor aanmelden en meer informatie naar de website van de WMS-dag.

Reageer op dit artikel