nieuws

Online drogisterij verhoogt capaciteit met Equinox-sorter

Warehousing

Online drogisterij verhoogt capaciteit met Equinox-sorter

Farmaline, een online drogisterij uit het Belgische Tongeren, heeft onlangs system integrator Equinox MHE in de arm genomen voor de levering en installatie van een automatische sorteerinstallatie. Door het e-fulfilmentproces te automatiseren rondom de zelfzorggeneesmiddelen moet de capaciteit dankzij deze sorteerinstallatie flink omhoog gaan en is de kans op fouten kleiner.

Equinox MHE installeert bij Farmaline de zogeheten Slide Tray Sorter Compact. Deze sorter heeft twee inductieposities, 37 uitgangen en een capaciteit van 4.000 trays per uur.

Kleine producten uitsorteren

Bijzonder aan deze sorteerinstallatie is dat het  in staat is om hele kleine producten, bijvoorbeeld tubetjes, uit te sorteren. Dat is mogelijk doordat de trays onder een hoek staan, waardoor producten als gevolg van de zwaartekracht altijd onderin komen te liggen. Onderin de trays is een strook aangebracht met barcodes. Een scanner detecteert het product in de tray door te scannen of alle barcodes leesbaar zijn of niet.

Orders verzamelen in chutes

Orderpickers scannen de producten manueel voordat ze hen in de trays plaatsen, waardoor in het systeem precies bekend is welk product zich in welke tray bevindt. De orders worden verzameld in chutes. Zodra een order gereed is, licht een rood LED-lampje op. De operator haalt de order uit de chute, stopt de producten in een doos, plaatst die op de transportband naar de paktafels en drukt de LED uit om het station klaar te maken voor de volgende order.

Automatisch adreslabel

Ook de pakbonnen worden met deze sorter uitgesorteerd. Bij de paktafels scant een operator de pakbon en vervolgens wordt automatisch een adreslabel met code per postbedrijf geprint. Eenmaal verpakt worden de orders gepalletiseerd en klaargemaakt voor verzending.

Sorter is eind juli operationeel

De software en de controls van de sorter worden met een interface gekoppeld aan het WMS van Farmaline. De sorter moet eind juli operationeel zijn.

Reageer op dit artikel