nieuws

Docdata zet pick to light op orderverdeelkasten

Warehousing

Docdata zet pick to light op orderverdeelkasten

Logistiek dienstverlener Docdata heeft de bestaande orderverdeelkasten (OVK) in het distributiecentrum in Waalwijk vervangen door een zogeheten Sort2Light oplossing. Actemium heeft voor deze oplossing de OVK’s voorzien van een vaste barcode scanner alsmede pick- to-light-modules.

Het Sort2Light-systeem is zo ingericht bij Docdata dat de orderverdeler eerst het plaatsen van het product bevestigd. Nadat de order gereed is, geeft de pick to light module dit weer en de orderverdeler duwt de afgeronde order door in de OVK. Aan de achterzijde van deze kasten worden artikelen uit de orderbak genomen en vervolgens verpakt.

Single- en multi-sorteren

Het WCS (Warehouse Control System), eveneens van Actemium, zorgt voor de besturing van de Sort2Light kasten en is gekoppeld aan het WMS-systeem van Docdata. Het WCS ontvangt orders met orderregels en meldt de werkelijk uitgevoerde pick-acties terug. WCS biedt onder meer de mogelijkheid voor zogeheten single- en multi-sorteren. Bij het ‘multi’ principe scant de orderverdeler een artikel en kan hij tegelijk meerdere soortgelijke artikelen uitverdelen, zonder ieder product afzonderlijk te hoeven scannen.

Per kast aangeven hoe te sorteren

“We kunnen nu per kast en per artikel aangeven of multi-sort is toegestaan. Zo kunnen we deze wijze van sorteren alleen inschakelen voor minder kritische artikelen of voor artikelen die niet veel op andere artikelen lijken,” zegt Sjors Ballemans die vanuit Docdata dit project leidde.

Reageer op dit artikel