nieuws

Vincent Halma stuurt Kion Amerika aan

Warehousing

Vincent Halma stuurt Kion Amerika aan

Met ingang van deze week is Vincent Halma de nieuwe CEO van Kion North Amerika Corporation. Hij was al verantwoordelijk voor de sales en marketingactiviteiten voor de merken Linde en Still in dit werelddeel.

Begin vorig jaar vertrok Halma naar Summerville (South Carolina). Daarvoor was hij directeur van de Nederlandse vestiging van Still in Hendrik-Ido-Ambacht. Die functie combineerde hij met een rol binnen het managementteam van Still GmbH in Hamburg, waarin hij alle Europese verkoop- en serviceorganisaties aanstuurde. Zijn opvolger in Nederland is sinds 2014 Jean-Paul Dubois, die ook de vestigingen in België en Luxemburg onder zijn beheer heeft.

Verder onder de naam Kion

In Amerika neemt Halma de CEO functie over van Brian Butler, die in 2005 de hoogste baas werd van de Amerikaanse Linde organisatie met zowel een fabriek als diverse verkooporganisaties. Linde is omgedoopt inmiddels in Kion. Kion Group is het concern waartoe zowel Linde als Still behoren.
De heftruckfabrikant wil een sterkere positie in Noord-Amerika veroveren en heeft daartoe een strategie uitgerold. De fabriek in Summerville produceert op jaarbasis ruim 10.000 heftrucks. Met de merken Linde en Still bewerkt Kion de markt in de Verenigde Staten, in Canada en in Mexico.

Reageer op dit artikel