nieuws

Vijf heftruckmerken sturen IFOY nominaties in

Warehousing

Vijf heftruckmerken sturen IFOY nominaties in

De internationale heftruckverkiezing IFOY zet veertien heftrucks en praktijkoplossingen op een rij voor de competitie van 2015. Een jury van Europese vaktijdschriftjournalisten kiest later de jaar de prijswinnaars in de verschillende categorieën.

Unicarriers, Toyota, Still, Jungheinrich en Clark hebben zich gemeld voor de derde IFOY editie die dit jaar wordt gehouden. De uitreiking is tijdens de beurs Transport Logistic, begin mei in München. Eind februari komen journalisten uit 13 landen bijeen in Osnabrück om de genomineerden te testen en langs de meetlat van diverse criteria te houden.

Felle competitie warehousetrucks

Ook dit jaar speelt het felste deel van de competitie zich af in de categorie warehousetrucks. Alle kandidaten doen hier aan mee. Unicarriers en Still stuurden hun meest recente reachtruck modellen in:

 • FM-X van Still – hefvermogen van 2,5 ton en hefhoogte van 13 meter
 • Tergo URS van Unicarriers – smalle gangen truck van 1,5 ton en 10,35 meter

Verder komt Jungheinrich met een orderpicktruck, de ECE 225, die zich vooral op ergonomisch gebied wil onderscheiden. Toyota brengt de BT Levio LPE pallettruck in als kandidaat in dit segment, die het goed doet in smalle ruimtes. Clark tracht de jury te verleiden met een elektrisch voertuig voor zowel transport van personen als (kleine) verzendeenheden voor grote fabrieken en logistieke centra.

Vorkheftrucks in twee categorieën

Op vorkheftruckgebied doen alleen Jungheinrich, Still en Toyota mee. In de categorie tot 3,5 ton hef vermogen zijn de volgende trucks genomineerd:

 • Jungheinrich EFG S30s, elektrisch
 • Still RX 20, elektrisch
 • Toyota Tonero HST – LPG

Bij de zware vorkheftrucks zijn de volgende modellen in de race voor een IFOY award:

 • Toyota Traigo 80, elektrisch
 • Toyota Tonero, diesel
 • Still RX 60-80, elektrisch
 • Jungheinrich, DFG 540s, diesel

Praktijkcases van Jungheinrich en Still

Tot slot nog twee kandidaten in de categorie Intralogistics Solutions:

 • Jungheinrich schuift een case van machinebouwer Vemag naar voren gericht op de aanschaf en totale begeleiding van een industrieel trekker toepassing, waarmee de productielijnen van voorraden worden voorzien en lege emballage wordt weggehaald met een flinke besparing op operationele kosten.
 • Still doet ook mee in deze categorie als totaalleverancier van een grondstoffenmagazijn van Kuraray voor 3.300 opslaglocaties met een semi-automatische oplossing waarin shuttles, reachtrucks, AGV’s en vorkheftrucks volledig geïntegreerd hun werk doen met een material handling en opslagsysteem inclusief het bijbehorende WCS.

In tegenstelling tot de voorgaande twee edities staat dit jaar geen awarduitreiking in de categorie AGV’s op het programma.

Lees hier alles over de IFOY verkiezing in 2014

Reageer op dit artikel