nieuws

Nacco neemt Nuvera Fuel Cells over

Warehousing

Nacco neemt Nuvera Fuel Cells over

Nacco Materials Handling Group (NMHG) heeft waterstof-brandstofcelbedrijf Nuvera Fuel Cells overgenomen. Door de overname is het bedrijf de eerste heftruckfabrikant die brandstofceltechnologie integreert.

De transactie versterkt de inzet van Hyster Company en Yale Materials Handling Corporation, operationele divisies van NMHG, om een breed scala aan alternatieve energie-oplossingen aan de heftruckmarkt te bieden. De bedrijven worden de eerste OEM-fabrikanten die af-fabriek brandstofceltechnologie direct in hun producten integreren.

Brandstofceltechnologie

Het hoofdkantoor van Nuvera is gevestigd in Billerica, Massachusetts. Het bedrijf is actief in de ontwikkeling en productie van de subsystemen voor brandstofcelstapels en de ondersteuning van on-site waterstofproductie en doseersystemen.

Milieuvriendelijk

Hyster Company en Yale Materials Handling Corporation, die momenteel verschillende heftrucks bieden op alternatieve energiebronnen waaronder batterij-elektrische en hybride heftrucks naast de inwendige verbrandingsmotoren, zijn van plan om deze technologie te vercommercialiseren en snel te integreren in grote delen van de heftruckproductseries om klanten zo een extra milieuvriendelijke keuze te kunnen bieden. In aanvulling op fabriek-gemonteerde stroomopties zijn de Orion-brandstofcelstapels van Nuvera configureerbaar voor aftermarket- en retrofit-oplossingen en ontworpen voor bijna elk merk elektrisch aangedreven heftruck op de huidige markt.

Volledige levenscyclus

“Zowel onze Hyster- als Yale-merken werken hard aan de ontwikkeling van innovatieve producten die de kritieke behoeften van de markt aanpakken”, aldus Colin Wilson, President en Chief Executive Officer, Nacco Materials Handling Group. “Het lijdt geen twijfel dat onze klanten schone, zuinige opties in hun heftrucks willen. Deze overname zorgt voor een unieke gelegenheid om een geïntegreerde oplossing te ontwikkelen om de prestaties en energie-efficiëntie te optimaliseren. Tevens kunnen we hierdoor onderhoud aanbieden voor de volledige levenscyclus en voldoen aan de vereisten omtrent service en brandstof van de klanten en een lagere total cost of ownership bieden.”

Naast het bieden van een configureerbare brandstofcelstapeltechnologie om op efficiënte wijze tegemoet te komen aan een breed scala van stroombehoeften, zal de overname Hyster en Yale in staat stellen om on-site waterstof van commerciële kwaliteit op te wekken en aan te vullen. Aanpassing en onderhoud wordt verstrekt via erkende dealers van Nuvera.

Reageer op dit artikel