nieuws

American Eagle landt in Bergen op Zoom

Warehousing

American Eagle landt in Bergen op Zoom

Het Amerikaanse modeconcern American Eagle gaat vanuit Bergen op Zoom West-Europa beleveren. Bleckmann Fashion and Lifestyle wordt verantwoordelijk voor de operatie.

De Europese distributie van het Amerikaanse kledingmerk zal plaatsvinden vanuit de campus van Bleckmann Fashion and Lifestyle op het bedrijventerrein Noordland in Bergen op Zoom. De distributie voor American Eagle gaat structureel werk bieden aan circa 75 medewerkers met mogelijke groei tot ongeveer 125 medewerkers binnen drie jaar.

Hele keten

Bleckmann gaat in Bergen op Zoom een totaalpakket van diensten leveren aan American Eagle. Daarbij wordt de gehele keten voor Europa ingevuld van verpakken, ompakken, strijken, prijzen, labelen, warehouse management, facturatie, distributie en planning van transport ter land, ter zee en in de lucht. De marketing en planning blijft in handen van American Eagle.

Keuze Bergen op Zoom

American Eagle heeft voor Bergen op Zoom gekozen na een ‘brede locatieonderzoek.’ En ondersteuning van Rewin West-Brabant. Mike Forsyth, wereldwijd logistiek manager van American Eagle: “Naast logistieke aspecten, een gunstige kostenstructuur en een goed arbeidsreservoir en uiteraard een geschikt aanwezig distributiecenter, speelde ook een snelle realisering een belangrijke rol.”

American Eagle is niet het eerste (Amerikaanse) kledingmerk dat in West-Brabant neerstrijkt. Majestics, Abercrombie & Fitch, Hollister en Forever 21ging het bedrijf al voor.

Reageer op dit artikel