nieuws

Vögele verbetert orderpickproces met manuele sorters

Warehousing

Vögele verbetert orderpickproces met manuele sorters

De Zwitserse modeketen Charles Vögele maakt sinds deze week gebruik van nieuwe sorter units in het centrale magazijn in Freienbach. Vögele zet het Touch2Sort systeem in van Equinox MHE uit Hillegom. De sorters vervangen het papieren orderverzamelsysteem van het modeconcern.

De aankoop past in de strategie van Vögele om het logistieke proces in het distributiecentrum verder te optimaliseren. Touch2Sort is een mobiel RF gestuurd manueel sorteersysteem, waarbij de operator gebruik maakt van touchscreens in combinatie met draadloze scanners. De schermen zorgen ervoor om meer data te laten zien en ook op een groter formaat dan de gangbare RF scanners met hun relatief kleine schermpjes.

Ongelimiteerd aantal sorteerlocaties

Met behulp van het Touch2Sort systeem kan op elke plek in een dc een sorteergebied worden ingericht, met een ongelimiteerd aantal sorteerlocaties. Vögele heeft twee sorteergebieden ingericht op verschillende verdiepingen: één voor de nieuwe artikelen (push) en één voor de herbevoorrading (pull).

Betere looproutes

Door de automatisering wordt volgens Vögele een hoge graad van nauwkeurigheid bereikt en is het concern op de hoogte van wat er in de kratten zit aan kleding en aantallen. Bovendien wordt met de nieuwe sorters de looproute voor de orderpickers verbeterd.

Vögele vaste klant bij Equinox

Het Zwitserse Charles Vögele is al meer dan tien jaar klant van het Hillegomse Equinox MHE. Zo leverde de system integrator sorteerinstallaties voor distributiecentra van Vögele in Nederland, Duitsland en Zwitserland.

Reageer op dit artikel