nieuws

Kuehne + Nagel vordert met FMCG-campus in Tiel

Warehousing

Kuehne + Nagel vordert met FMCG-campus in Tiel

Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel heeft een nieuw duurzaam FMCG (Fast Moving Consumer Goods) in Tiel geopend. Het is het tweede dc in Tiel voor Kuehne + Nagel. De logistiek dienstverlener wil op logistiek bedrijvenpark Medel bij Tiel uiteindelijk een campus realiseren waardoor flexibel kan worden geschoven met mensen en middelen.

Kuehne + Nagel beschikt al over FMCG Food dc’s in onder andere Utrecht (Lage Weide) en Veghel. De nieuwste aanwinst voldoet volgens de logistiek dienstverlener aan de laatste maatstaven voor zogeheten Home and Personal Care producten (HPC).

Tiel zwaartepunt voor HPC-klanten

In dit distributiecentrum dat volgens de logistiek dienstverlener is afgestemd op deze specifieke klantencategorie, worden alle zogenaamde HPC klanten ondergebracht. De locatie Tiel vormt voor dit marktsegment, vanwege zijn goede ligging voor zowel toeleveranciers als afnemers, voor Kuehne + Nagel het zwaartepunt.

Gemechaniseerde orderverzamelaar

In het dc worden na ingebruikname alle gangbare categorieën gevaarlijke stoffen opgeslagen en daarnaast zijn de gespecialiseerde en gemechaniseerde installaties geïnstalleerd afgestemd op de HPC-markt. Zo beschikt het dc onder andere over een gemechaniseerde orderverzamelaar, een co-pack afdeling en biedt het een transport netwerk met LZV’s.

Multi-client dc

Het FMCG-dc in Tiel fungeert voor Kuehne + Nagel als platform waarin meerdere klanten profiteren van bundeling van stromen richting gelijke afnemers. Dit maakt de verdere uitbreiding van een kostenefficiënt transportnetwerk mogelijk, dat onderdeel wordt van het totale FMCG transportnetwerk van de logistiek dienstverlener binnen de Benelux.

Campus in Tiel

De nieuwe site zal een vloeroppervlak krijgen van 63.000 vierkante meter en bevindt zich op steenworp afstand van de bestaande dc-locatie in Tiel. Beide panden beslaan straks gezamenlijk zo’n 117.000 vierkante meter, waardoor er een Kuehne + Nagel campus ontstaat. De campus maakt het mogelijk te schuiven met mensen en middelen indien nodig.

BREEAM-very good certificaat

De logistiek dienstverlener werkt ook aan de implementatie van diverse duurzame maatregelen in Tiel om daarmee het BREEAM certificaat te behalen met een voorzien score van Very Good. Kuehne + Nagel huurt het dc voor vijf jaar van logistiek vastgoedontwikkelaar WDP.

Lees ook: Acht tips voor een BREEAM-certificaat

Reageer op dit artikel