nieuws

DHG sluit grote logistiek vastgoed deal met Delin

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar DHG heeft zijn distributiecentrum van circa 107.000 vierkante meter in het Westelijk Havengebied van Amsterdam verkocht aan Delin Capital Asset Management (DCAM). Voor het pand betaalde de Britse vastgoedinvesteerder 75 miljoen euro, volgens DHG gaat het om de grootste transactie in Nederland waarbij één logistiek object van eigenaar verwisselde.

DHG sluit grote logistiek vastgoed deal met Delin

Het logistieke complex aan de Casablancaweg in het Westelijk Havengebied van Amsterdam werd medio 2009 en 2011 door DHG, beter bekend onder de naam van oprichter David Hart, op risico ontwikkeld en is recent volledig verhuurd aan huurders, bestaand uit een mix van fabrikanten, retailers en logistiek dienstverleners, waaronder Fetim, GE Aviation, Heartland, NOV en KWE. De gemiddelde huurtijd van deze magazijnruimtes bedraagt circa vijf jaar.

Tweede transactie tussen DHG en DCAM

De overname van dit distributiecentrum is de tweede transactie tussen DHG en DCAM. Vorig jaar verkocht DHG zijn distributiecentrum in Born van circa 51.000 vierkante meter aan de Britse vastgoedinvesteerder die met name grote vastgoedinvesteringen pleegt in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België.

Goede bereikbaarheid

De centrale ligging, de aanwezigheid van water, snelweg, spoor en de nabijheid van Schiphol maken het Westelijk Havengebied volgens DHG een geschikte vestigingslocatie voor distributiecentra. Dat wordt bevestigd door andere grote dc’s zoals die van G-Star, DSV en TNT Fashion (M&S Mode). “De oplevering van de nieuwe Westrandweg A5 eind 2012 heeft de bereikbaarheid vanaf onder andere Schiphol aanzienlijk verbeterd, hierdoor is het gebied uitstekend bereikbaar geworden”, zegt Willem Slager commercieel directeur van DHG.

Bouw van nog eens 150.000 vierkante meter

De logistiek vastgoedontwikkelaar uit Schiedam zegt met het Havenbedrijf Amsterdam een akkoord te hebben bereikt over verdere gebiedsontwikkeling in dit deel van de haven. Naast het nu verkochte complex wordt een duurzaam dc van nog eens 150.000 vierkante meter ontwikkeld. De planning is om in mei volgend jaar hiermee te beginnen. Net zoals het huidige door DHG verkochte complex zal ook het nieuwe dc bestaan uit meerdere units voor huurders met uiteenlopende afmetingen en diepte.

Reageer op dit artikel