nieuws

Nieuw EDC Canon krijgt pick to light

Warehousing

Nieuw EDC Canon krijgt pick to light

Canon bouwt samen met logistiek dienstverlener Nippon Express een nieuw Europees distributiecentrum op de Maasvlakte. De inrichting moet in het eerste kwartaal van 2015 afgerond zijn.

De warehouse-activiteiten in Amstelveen, Rotterdam en Schiphol Rijk worden ondergebracht onder één dak op de Maasvlakte. De nieuwbouw is onderdeel van een omvangrijke herziening van Canon’s supply chain netwerk. Met de nieuwe locatie wil de fotospecialist  ‘de efficiency optimaliseren om beter te kunnen inspelen op toekomstige ontwikkelingen’.

200 meter transportbanen

Nippon Express is aangesteld als de logistiek dienstverlener voor het nieuwe EDC op de Maasvlakte. De inrichting wordt verzorgd door Costo en Fromm. Fromm installeert een tweetal volautomatische palletwikkellijnen en richt samen met Costo de verpakkingsafdeling in. Op deze afdeling installeert Costo ruim 200 meter transportbanen inclusief een pick to light systeem. Tevens verzorgt Costo de complete aansturing van de systemen.

Geïntegreerd in de conveyorbanen installeert FROMM haar dozenopzet- en sluitsystemen, maar ook Airpad-systemen voor het opvullen van dozen met luchtkussens met volautomatische toevoersystemen. Het project in het eerste kwartaal van 2015 afgerond zijn.

Reageer op dit artikel