nieuws

Amazon opent grootste vrijstaande dc van Oost-Europa

Warehousing

Amazon opent grootste vrijstaande dc van Oost-Europa

Goodman heeft onlangs voor Amazon een nieuwe fulfilment centrum opgeleverd in het Poolse Wroclaw dat gelijk ook het grootste vrijstaande logistieke centrum van Centraal- en Oost-Europa is. Het is daarnaast alweer het dertiende dc dat Goodman ontwikkelde voor de e-commerce gigant.

De totale oppervlakte die Goodman voor Amazon realiseerde in de voorbije acht jaar komt met dit laatste dc in Wroclaw uit op een miljoen vierkante meter. Volgens de logistiek vastgoed ontwikkelaar is dit fulfilment centrum een van de meeste geavanceerde dc’s van de e-commerce gigant alsmede het grootste vrijstaande logistieke centra in Centraal- en Oost-Europa.

Globale standaard

Het nieuwe, 123.000 vierkante meter grote dc in Wroclaw is volgens de logistiek vastgoed ontwikkelaar een schoolvoorbeeld van de nieuwste generatie Amazon-fulfilment centra. Het pand moet een nieuwe globale standaard worden voor de layout-ontwerp bij Amazon.

Ieder jaar een fulfilment centrum

Goodmans samenwerking met Amazon begon dateert van in 2006 met een project in Leipzig waar een regionaal fulfilment centrum van 78.000 vierkante meter werd gebouwd. Sindsdien heeft de logistiek vastgoed ontwikkelaar heeft bijna ieder jaar ten minste een fulfilment centrum ontwikkeld voor Amazon op strategisch locaties in Duitsland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Ervaring met duurzaam bouwen

Om aan Amazons zelf opgelegde strenge duurzaamheidsvereisten te voldoen – het zogenaamde Earth Kaizen Programme – integreerde Goodman in de loop der jaren verschillende duurzame elementen in het ontwerp van fulfilment centra. De logistiek vastgoed ontwikkelaar heeft volgens eigen zeggen dan ook inmiddels ruime ervaring opgedaan op het gebied van duurzaam bouwen.

BREEAM-certificering

Zo heeft het bedrijf een zilveren certificering ontvangen van de Duitse Raad voor Duurzame Gebouwen (DGNB) voor zijn Amazon dc’s in Rheinberg, Graben, Pforzheim en Koblenz. Daarnaast probeert Goodman nu ook de – in Nederland populaire – BREEAM certificering te krijgen voor zijn projecten in Lauwin-Planque en Wroclaw.

Reageer op dit artikel