nieuws

Actuele beelden wehkamp.nl en discussie over Albert Heijn

Warehousing

Actuele beelden wehkamp.nl en discussie over Albert Heijn

Komende donderdag tijdens de Material Handling dag, vertellen bedrijven van naam over hun logistieke vernieuwing. Naast kennissessies met praktijkverhalen is er ook vooral veel discussie over robotisering.

Wehkamp.nl laat zien met actuele beelden hoe de nieuwbouw van het omvangrijke dc in Zwolle er op dit moment uit ziet. Maar ook bedrijven als Van Haren, Forever Direct en Sumitomo vertellen over hun ervaringen in de afgelopen tijd met automatische systemen. Op het podium zitten logistiek managers van Valeant, Timberland en CTS (Fulfilment Solutions) – zij praten over de gevolgen van automatisering voor het welzijn van medewerkers in het magazijn. Bekijk hier het programma van de Material Handling dag.

Input van experts en vakgenoten

De kennissessies omvatten uiteenlopende thema’s, die uit diverse logistieke invalshoeken worden belicht. Goed voorbeeld daarvan zijn de verhalen van logistiek dienstverleners, zoals Mepavex die laat zien welke voorschriften er zijn ten aanzien van brandveiligheid en van Jan de Rijk Logistics, die een navigatiesysteem voor het heftruckverkeer bovenop een WMS.
Tijdens de sessies staan vooral de praktijkvoorbeelden centraal. Welke oplossing is gekozen? Wat waren de criteria? Welke resultaten zijn behaald en welke valkuilen omzeild? Aansluitend is er ruimte in iedere sessie voor een paneldiscussie waar ook externe experts en een logistiek manager met ervaring op dit gebied bij aanschuiven. Veel managers hebben hun medewerking toegezegd. Ze zijn afkomstig van vooraanstaande bedrijven: CB Logistics, Miss Etam, Agristo, Nissan, Timberland, AS Watson, Valeant, Norbert Dentressangle en Active Ants, een e-fulfilment dienstverlener die volop experimenteert met google glass en iPods in het orderpickproces. Ook hiervan zijn beelden te zien.

Material handling – ook in China

De ochtendsessie begint met een talkshow waarin vanuit verschillende gezichtspunten de ontwikkelingen rond material handling op de korrel worden genomen. Prof. Gabriël Lodewijks (TU Delft) legt uit waar de wetenschap – zowel in Nederland als in China – mee bezig is. Namens de industrie schuiven Govert Hamers (CEO Vanderlande) en Harrie Swinkels (CEO SSI Schäfer Noell in Duitsland) aan om de trends te bespreken, zowel technologisch gezien als in de internationale markt. Rik van den Boog (Van Riet) geeft toelichting op het programma Shopping 2020 en het effect op warehouses en retourmanagement. Verder zitten aan tafel Steven Kersbergen (CTS) die onlangs een prijs won voor sociale innovatie en Jeffrey de Visser (Capgemini) recent afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit op het onderwerp lean warehousing.

Robotisering: FNV versus Albert Heijn

De dag sluit af met een plenaire sessie, waarin robotisering en het effect hiervan om medewerkers nader wordt besproken. Dat gebeurt vanuit de wetenschap, de praktijk bij Timberland en Valeant en vanuit FNV Bondgenoten, die in gesprek wil met Albert Heijn over de gevolgen van automatisering. Daarbij komt ook inbreng van GetYessed (verandermanagement) en Norbert Dentressangle (HR perspectief).

Inschrijven kan nog – bekijk hier het overzicht van de kennissessies en de deelnemende bedrijven.

Bekijk hier alle berichten over de Material Handling dag

Reageer op dit artikel