nieuws

Valeo en Nedtrain winnaars Veiligste Magazijn 2014

Warehousing

Valeo en Nedtrain winnaars Veiligste Magazijn 2014

Nedtrain Componentenbedrijf en Valeo Services zijn de winnaar geworden van de prijs Het Veiligste Magazijn van Nederland 2014. Beide bedrijven houden zich bezig met de opslag en distributie van reserveonderdelen.

De uitreiking van de prijs was gisteren tijdens de Dag van het Magazijn in Zoetermeer bij EVO, die samen met importeursvereniging BMWT, Randstad en Logistiek.nl de prijs en het evenement voor zijn rekening neemt.

Derde keer

Valeo werd winnaar in de categorie ‘groot’ (meer dan 25 magazijnmedewerkers). Het bedrijf in Helmond deed voor de derde keer mee. In 2012 eindigde Valeo nog op een derde plek. Dit keer wist de distributeur van auto-onderdelen de mededingers voor te blijven. De concurrentie bestond uit twee logistiek dienstverleners van naam – DSV Solutions en Ceva Logistics – die allebei één van hun dc’s naar voren hadden geschoven met een hoog veiligheidsniveau.

Jury Veiligste Magazijn

Prof. Michiel de Looze (VU Amsterdam en TNO) deed de uitreiking namens de jury. In de ogen van de jury is Valeo echt een voorbeeldbedrijf, dat consequent en al jarenlang voorrang geeft aan veilige werkomstandigheden in het magazijn. “Systematisch werkt Valeo aan een steeds hoger niveau. Ook de laatste puntjes van kritiek zijn nu weggenomen. Hier en daar slaat het veiligheidsstreven zelfs wat door met meer visuals dan mensen kunnen verwerken. Medewerkers zijn verantwoordelijk gemaakt voor de veiligheid in de gangen en worden beloond als ze per kwartaal zeven of meer verbetervoorstellen afleveren. Valeo laat zien dat efficiency en veiligheid wel degelijk hand in hand gaan.”
Sven van der Pijl nam de prijs in ontvangst en betrok onmiddellijk het hele team bij de victorie. “Door met elkaar te blijven ontwikkelen, word je als bedrijf volwassen op dit gebied. We gaan dit zeker een vervolg geven en op een Brabantse manier vieren.”

‘Veiligheid staat bij alles bovenaan’

In de andere categorie (tot 25 medewerkers) werd het onderdelenbedrijf van NS, Nedtrain in Berkel-Enschot, uitgeroepen tot winnaar. Champignonverwerker Lutèce in Venlo en MSD Animal Health in Boxmeer hadden het nakijken. Annelies van der Sloot stond als hoofd magazijn glunderend op het podium om de prijs op te halen. Zij prees niet alleen de medewerkers in het magazijn om hun inzet, maar ook de directie van NS. “Binnen dit bedrijf staat veiligheid bij alles wat we doen altijd bovenaan. Daar zijn ook veel middelen voor beschikbaar en daar hebben goed gebruik van gemaakt.” Nedtrain deed voor het eerst mee met de prijs Het Veiligste Magazijn.
De jury constateerde in het rapport dat de betrokkenheid van medewerker heel hoog is en het management veel enthousiasme aan de dag legt. “Opmerkelijk is de vloerverwarming in het magazijn, hetgeen de goede arbeidsomstandigheden symboliseert”,  aldus De Looze. “Maar doorslaggevend was het hoge veiligheidsbewustzijn en de betrokkenheid daarbij.”

Workshops en paneldiscussie

De Dag van het Magazijn begon met een veiligheidsverhaal uit een heel andere hoek. Benno Baksteen, voormalig verkeersvlieger en nu voorzitter van het Platform Duurzame Luchtvaart, hield een luchtig betoog over zijn ervaringen op veiligheidsgebied. Shorttrackster Sanne van Kerkhof toonde aan dat de wil om te winnen op basis van een goed doordacht plan leidt tot resultaat. Daarnaast bestond het event uit een aantal specifieke workshops rond veiligheid, ergonomie en vergrijzing. Tot slot was er een paneldiscussie aan de hand van vooraf geformuleerde stellingen.

 

Bekijk hier de 3 genomineerden in de categorie ‘klein’

Bekijk hier de 3 genomineerden in de categorie ‘groot’

Reageer op dit artikel