nieuws

Scania bouwt logistiek centrum in Hasselt

Warehousing

Vrachtwagenproducent Scania is eind vorige week gestart met de bouw van een nieuw logistiek centrum in het Overijsselse Hasselt. Voor export naar landen met extreem hoge importheffingen gaat Scania vanuit deze vestiging ‘pakketten’ leveren voor de assemblage van complete trucks.

Scania bouwt logistiek centrum in Hasselt

In het centrum, dat driehonderd nieuwe banen oplevert, worden de componenten en onderdelen voor een complete truck in een zogeheten ‘knocked down-pakket’ in een zeecontainer geladen. Die container gaat op de containerterminal een binnenschip in voor transport naar Rotterdam.

Export naar Brazilië

Van daaruit gaat de container naar een assemblagebedrijf. Volgens Scania gaat het onder meer om export naar Brazilië.

Het project is opgezet door Scania en Westerman Logistics uit Nieuwleusen. Deze logistiek dienstverlener gaat de containerterminal in Hasselt exploiteren.

Twee insteekhavens

De komst van Scania naar Hasselt is mogelijk gemaakt, zo meldt dagblad De Stentor, dankzij een samenwerking tussen het bedrijfsleven en de Herontwikkelingsmaatschappij Bedrijventerreinen Overijssel (HMO). Op het bedrijventerrein Zwarte Water in Hasselt is in totaal 20 hectare beschikbaar gekomen alsmede twee insteekhavens. Scania, dat afgelopen weekend het vijftig jarig bestaan vierde van de productielocatie in Zwolle, vult daarvan het leeuwendeel in met 14 hectare.

Twintig containers per dag

Voor Scania is Hasselt een interessante vestigingslocatie omdat het relatief dicht bij de productiefabriek in Zwolle ligt. Vanaf mei volgend jaar wil de truckproducent per dag rond de twintig in containers verpakte vrachtwagens onder regie van Westerman Logistics via Hasselt verschepen richting Rotterdam. De huidige overslag in Meppel wordt dan gesloten, meldt dagblad De Stentor. De provincie Overijssel is ook bij het project betrokken en gaat een nieuwe weg aanleggen tussen Zwolle en Hasselt.

Reageer op dit artikel