nieuws

Mediq dc krijgt nieuw transport- en verpakkingssysteem

Warehousing

Medische hulpmiddelen groothandel Mediq Medeco heeft Costo in de arm genomen voor de installatie van een nieuw transport- en verpakkingssysteem in het dc in Oud-Beijerland. Bijzonder is dat het systeem beschikt over een dozensluitsysteem dat wordt aangedreven door slechts één motor die tegelijkertijd vier transportbanden aandrijft.

Mediq dc krijgt nieuw transport- en verpakkingssysteem

Dit gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat de dozen gelijkmatig en stabiel door het systeem worden gevoerd. De snelheid van de transportbanden aan de bovenzijde en die aan de onderzijde is dan ook mechanisch identiek.

Verschillen in hoogte bepalen

De sluitgroep aan de bovenzijde heeft ook een gepatenteerd systeem. Een pneumatische afstelling zorgt ervoor dat vooraf wordt bepaald welk gewicht op de dozen komt te rusten en eventuele verschillen in hoogte van de dozen volautomatisch te absorberen.

Dozen krijgen eerste een label

Het bijzondere is verder dat de dozen eerst een label krijgen, waarna ze dicht getapet worden, niet andersom. Aan het einde van de lijn zorgen vervolgens zorgen twee semiautomatisch dozensluitsystemen dat de dozen goed worden gesloten.

Geautomatiseerd conveyorsysteem

Het transportsysteem in het distributiecentrum van Mediq Medeco in Oud-Beijerland bestaat daarnaast uit een volledig geautomatiseerd conveyorsysteem. De rollenbaan zorgt ervoor dat de gepickte orders vanuit de pickzone naar het inpakgebied en daarna na de expeditie worden vervoerd. De transportbanen lopen tussen de Leanliften op de begane grond en de aangebrachte entresolvloer.

Stijgende vraag naar kleinverpakkingen

De keuze voor dit transport- verpakkingssysteem van Costo is, zo meldt de medische hulpmiddelen groothandel, mede ingegeven door de stijgende vraag in de zorgmarkt naar kleinverpakkingen.

Reageer op dit artikel