nieuws

Coolblue laat groot dc bouwen in Tilburg

Warehousing

Coolblue laat groot dc bouwen in Tilburg

Internetwinkel Coolblue maakt vandaag bekend dat het in Tilburg een nieuw distributiecentrum van 25.000 vierkante meter laat bouwen. Het dc, dat ontwikkeld wordt door logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis, vervangt het huidige magazijn in Tilburg waar Coolblue sinds begin 2013 in is gevestigd.

Prologis maakt vandaag ook bekend dat het in Tilburg op logistiek bedrijvenpark Vossenberg West II dertien hectare grond heeft aangekocht voor de ontwikkeling op risico van een logistiek centrum van 100.000 vierkante meter. De eerste 25.000 vierkante meter van het complex wordt gehuurd door Coolblue, het bedrijf achter meer dan driehonderd thema-webshops ( en zeven fysieke winkels.

Opslag witgoed

De online retailer huurt sinds begin 2013 al een magazijn in Tilburg van ruim 13.000 vierkante meter op Prologis Park Tilburg. Dit pand fungeert voornamelijk als opslag van witgoedproducten als wasmachines en -drogers en andere volumineuze producten. De webretailer groeit echter dusdanig hard in zowel Nederland als België dat dit huidige pand ontoereikend is.

Klantbehoeftes waarmaken

Pieter Zwart, directeur van Coolblue zegt hierover: “We groeien al tien kwartalen op rij met meer dan veertig procent. Dat komt onder meer omdat we steeds verder gaan in onze bezorgbeloftes naar klanten. Vandaag besteld, vandaag in huis, bijvoorbeeld. Of bestellen voor 23.59 uur, en het de volgende dag in huis krijgen – ook als op zondag wordt besteld. Dit nieuwe magazijn helpt ons om in die explosieve groei deze klantbeloftes waar te maken en door te innoveren.”

Prologis koopt dertien hectare grond

Logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis verhuurt in Tilburg 173.400 vierkante meter aan distributieruimte. Met de aankoop vandaag van de dertien hectare grond kan het vastgoedbedrijf nog eens 100.000 vierkante meter extra distributieruimte ontwikkelen in deze populaire logistieke hotspot.

Oplevering 1 juni 2015

“We gaan een distributiecentrum voor Coolblue bouwen dat we op termijn ook verder kunnen uitbreiden tot 60.000 vierkante meter”, zegt Bram Verhoeven, country manager voor Prologis Benelux. Het nog te bouwen distributiecentrum van Coolblue beschikt na oplevering over een hoogte van veertien meter en twintig dockdeuren. De bouw van het pand is naar verwachting 1 juni volgend jaar afgerond.

Dc in Capelle aan den IJssel

De online retailer zal, zo meldt Verhoeven, geen gebruik meer maken van het huidige magazijn in Tilburg als het nieuwe warehouse is opgeleverd. “We zijn nu bezig met een nieuwe huurder voor dit pand.” Naast Tilburg beschikt Coolblue ook over een dc in Capelle aan den IJssel van 5.000 vierkante meter voor kleinere technische en hoogwaardige apparaten.

Reageer op dit artikel