nieuws

Vers dc Albert Heijn komt definitief in Nieuwegein

Warehousing

Albert Heijn en Norbert Dentressangle bouwen een nieuw verscentrum. Het zogenaamde Shared Fresh Center (SFC) komt te staan op Bedrijvenpark Het Klooster.

Vers dc Albert Heijn komt definitief in Nieuwegein

Op een perceel van 62.100 vierkante meter wordt een verscentrum van 30.000 vierkante meter gebouwd. Woensdag 17 september tekenden de betrokken partijen de koopovereenkomst. De bouw van het nieuw verscentrum start  in oktober.

Minder voorraad

Leveranciers brengen in de toekomst hun producten direct na productie naar het SFC. De nieuwe opzet moet leiden tot minder voorraad, reductie van het aantal transportbewegingen en snellere en efficiëntere levering van de versproducten aan de winkels.

900 winkels

De samenwerking tussen Albert Heijn en Norbert Dentressangle werd begin dit jaar al kenbaar gemaakt. Shared Fresh Center (SFC) moet zorgen voor een snellere en efficiëntere belevering van versproducten aan meer dan 900 Albert Heijn winkels. Norbert Dentressangle wordt verantwoordelijke voor de site.

Locatie

Algemeen directeur van ND, Mauro Ungheretti: “ND heeft de keuze gemaakt voor locatie Het Klooster, omdat deze erg geschikt is voor het uitvoeren van de beoogde logistieke activiteiten voor Albert Heijn en haar leveranciers. De locatie is centraal gelegen en ligt direct aan de snelweg en beschikt bovendien over een grote kavel waar voldoende hoogbouw neergezet mag worden.’

Na V&D is Albert Heijn met ND het tweede grote A-merk dat voor Nieuwegein kiest.

Reageer op dit artikel